SBS6 plaatst tv-hit Ninja Warrior op donderdagavond

SBS6 plaatst tv-hit Ninja Warrior op donderdagavond

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 zendt de tv-hit Ninja Warrior vanaf donderdag 9 maart uit, dat heeft de zender dinsdag bekendgemaakt. Ninja Warrior biedt de zwaarste en meest uitdagende hindernisbaan ter wereld. Internationaal zijn er slechts tien deelnemers in geslaagd om het parcours volledig af te leggen.

In onder meer Japan, de VS, Duitsland, Frankrijk en Engeland is de tv-show al een groot succes. Ninja Warrior wordt in Nederland gepresenteerd door Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij en Jack van Gelder geeft op zijn eigen authentieke wijze sportcommentaar bij de spectaculaire beelden.

In Nederland staan zo’n 250 zeer goed getrainde deelnemers aan de start. Vijf afleveringen lang gaan telkens vijftig van hen de eerste zes hindernissen tegemoet. De kijker krijgt vooraf een goed beeld van hun achtergrond en waarom ze meedoen. Vervolgens ziet de kijker of de Nederlandse deelnemers in staat zijn om tot de grens te gaan van wat menselijk mogelijk is met de zwaartekracht.

Na de eerste selectie volgen twee halve finales met elk negen obstakels. In de spannende finale moeten de overgebleven mannen en vrouwen twaalf hindernissen bedwingen, waaronder de beruchte Berg Midoriyama. Als een kandidaat van de tv-show hierbij, 25 meter boven de grond, op de rode knop weet te drukken, dan is hij of zij de elfde ‘ninja warrior’ in de wereld én 25.000 euro rijker.

Mocht niemand die knop bereiken, dan is degene die het snelst het verst is gekomen de winnaar en bedraagt de hoofdprijs 10.000 euro. Ninja Warrior begon in 1997 in Japan. De VS volgden in 2009 en daar is American Ninja Warrior sinds 2012 te zien. De Britten kunnen sinds 2015 voor de titel ‘ninja warrior’ strijden en Duitsland en Frankrijk sloten zich vorig jaar bij de internationale zoektocht aan.

Ninja Warrior is vanaf donderdag 9 maart, wekelijks, 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk Ninja Warrior op TVblik.nl/ninja-warrior

Foto: SBS