Nieuw seizoen van 2 voor 12 gaat van start

Nieuw seizoen van 2 voor 12 gaat van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond start een nieuw seizoen van 2 voor 12. In 2 voor 12 draait het allemaal op twee koppels. Deze koppels moeten allerlei vragen beantwoorden, maar binnen een bepaalde tijd. Dit zorgt soms voor de nodige druk op de koppels. Gelukkig is presentatrice Astrid Joosten er om de kandidaten bij te staan.

Zo is de zin 'dat zoeken wij op' inmiddels niet meer weg te denken. Ook het bekende belletje gaat al seizoenen lang mee. Dat is voor de kandidaten om aan te geven wanneer zij een antwoord op een vraag gevonden hebben. 

De kennisquiz van de VARA springt in het gat wat De Slimste Mens achterliet. Een week geleden was de laatste aflevering van De Slimste Mens te zien. Nu deze KRO-NCRV quiz is afgelopen, stond 2 voor 12 te springen om weer te beginnen.

Niet alleen 2 voor 12 is weer wekelijks te zien. De VARA zet daarnaast ook in met een andere kennisquiz, Per seconde wijzer. Deze kennisquiz is iedere week van maandag tot donderdagavond rond 19.55 uur te zien, ook op NPO 2. Op de vrijdagavond zet NPO 2 Rail away in voordat 2 voor 12 van start gaat.

Wel heeft de kennisquiz de nodige concurrentie rond 20.30 uur. Bij RTL 4 staat een liveshow van The Voice of Holland geprogrammeerd. NPO 1 zet een nieuwe aflevering van Flikken Maastricht in. Beide programma's zijn goed voor torenhoge kijkcijfers op de vrijdagavond.

Naast 2 voor 12, is er nog een ander nieuw programma op de vrijdagavond te zien. Direct na 2 voor 12 zendt Omroep Max de documentaire Het was oorlog uit. Deze documentaire is de komende vier weken lang te zien op de vrijdagavond van NPO 2.

2 voor 12 is iedere vrijdagavond om 20.25 uur te zien bij de VARA op NPO 2.
Het was oorlog is iedere vrijdagavond om 21.05 uur te zien bij Omroep Max op NPO 2.

Bekijk 2 voor 12 terug via TVBlik. 

Afbeelding: Nick van Ormondt