Het nieuwe seizoen van GTST gaat van start

Het nieuwe seizoen van GTST gaat van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandenlang zaten de kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) in spanning. Hoe zou het nu aflopen met de inwoners van het fictieve dorp Meerdijk? Maandagavond start het achtentwintigste seizoen van de soapserie van RTL 4. Het was bijna twee maanden geleden dat de zomer-cliffhanger van GTST te zien was. Op vrijdagavond 7 juli zagen 1.032.000 mensen hoe het zevenentwintigste seizoen aan haar eind kwam.

Tijdens de spannende zomer-cliffhanger ontstonden er veel vragen. Zo was er aan de ene kant de dramatische brand in Boks. Veel inwoners van Meerdijk konden geen kant op. Zouden zij allemaal levend uit de vlammen kunnen ontsnappen. GTST liet al weten dat er in ieder geval één dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Inmiddels is ook bekend gemaakt wie het slachtoffer is. Maxime Sanders (Marjolein Keuning) keert niet meer terug in het nieuwe seizoen. 

Hoe de andere inwoners uit de brand komen is nog maar even de vraag. Zo was daar ook Sjoerd (Guido Spek) die voor een moeilijke keuze stond. Hij kon één van zijn twee grote liefdes redden. Rikki (Robin Martens) en Aysen (Dilan Yurdakul) lagen beiden bewusteloos op de grond. Met één van deze twee kwam Sjoerd op tijd naar buiten. Maar wie had hij nu eigenlijk in zijn armen naar buiten gedragen?

Terwijl veel inwoners vreesden voor hun leven, waren het ook bange tijden voor Rik (Ferri Somogyi). Hij keek de dood letterlijk in de ogen. Zijn 'vriend' Jos (Bas Keijzer) hield hem en Bing (Everon Jackson Hooi) onder schot. Onder dwang moest Rik een graf graven voor hemzelf en voor Bing. Maar langzaam maar zeker kreeg Bing een deel van zijn zicht terug. Zou Bing nog op tijd kunnen ingrijpen? Of komt alle hulp voor Rik te laat?

De kijker hoefde deze zomer GTST niet te missen. Er kwamen vier GTST Magazines uit. In deze magazines was volop ruimte voor GTST. Zo kwamen oude GTST acteurs en actrices aan het woord. Daarnaast werd er een groot geheim van Anton (Joep Sertons) onthuld. Dat zou nog wel eens gevolgen kunnen hebben voor het huidige seizoen.

Ook besteedde Showbizznetwork volop aandacht aan GTST. Iedere zondagavond verscheen er op onze website een GTST Zomer-blog. In iedere blog blikte onze recensent terug op een deel van het afgelopen seizoen. Bij iedere blog ontstonden allerlei vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger. Alle GTST Zomer-blogs zijn hier nogmaals terug te lezen.

Daarnaast mag Showbizznetwork ook nog een dvd van het zestiende seizoen weggeven. Meer informatie over deze win-actie is hier terug te lezen. Meedoen is nog altijd mogelijk. Bezoek daarvoor ook onze Facebookpagina.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.