De Rijdende Rechter gaat weer van start

De Rijdende Rechter gaat weer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Een schutting die niet op de erfgrens staat. Een boom die te veel takken heeft of een auto die op een verkeerde plek geparkeerd staat. Het zijn kleine ergernissen met, mogelijk, grote gevolgen. Gelukkig is daar één man die daarin kan bemiddelen: de Rijdende Rechter.

Vanaf dinsdagavond is meester John Reid terug met tien nieuwe afleveringen van het populaire programma. Want als er iemand is die kan bemiddelen, dan is het de Rijdende Rechter wel. Geen enkele ruzie gaat hij uit de weg. Ook in de eerste aflevering staat een burenruzie centraal.

Zo draait het allemaal om een 83-jarige man. Hij krijgt nieuwe buren waar hij, op zijn zachts gezegd, niet blij mee is. Want er zijn allerlei dingen aan de hand. Zo staat de schutting schreef en is een schuurtje overgebouwd. Kortom een hoop kommer en kwel. Kan meester Reid tot een oplossing komen?

De presentatie is wederom in handen van Jetske van den Elsen. Zij ontvangt de mensen altijd in de studio. Daar probeert zij altijd de mensen op hun gemak te stellen. Maar de mensen raken eerder op de kast. Vaak lopen de spanningen in de studio hoog op. Toch probeert Jetske de boel te sussen. Soms weet zij ook wel olie op het vuur te gooien.

Na de hoorzitting komt het tot een uitspraak. Meester Reid heeft goed naar de zaak gekeken. Zijn uitspraak is bindend en de buren moeten zich hier ook aan houden. Na het seizoen gaat Jetske op onderzoek uit of de buren zich ook echt aan de uitspraak gehouden hebben.

De Rijdende Rechter is vanaf vanavond iedere dinsdagavond om 22.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Foto: Stijn Ghijsen