De Zomercolumn: Idols terug van weggeweest

De Zomercolumn: Idols terug van weggeweest

Geschreven door Daniël Schalk

In De Zomercolumn blikt Showbizznetwork.nl terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en nu de zomer weer is aangebroken is het tijd om terug te blikken op alles wat er is gebeurd.

Eindelijk keerde Idols dit jaar - na ruim acht jaar - terug op de Nederlandse televisie. Nadat RTL4 begin 2008 stopte met de talentenjacht der talentenjachten, beleefde Idols woensdag 23 maart 2016 haar comeback op de Nederlandse televisie, ditmaal niet op RTL4 maar op jongerenzender RTL5.

Heel Nederland, nou ruim 1,5 miljoen Nederlanders om realistisch te blijven, zat 23 maart voor de buis voor een grote doses talentenjachten-humor. Inmiddels waren we gewend aan The Voice of Holland, waarbij alle auditanten al kunnen zingen. Maar bij Idols is dat wel eventjes anders.

Iedereen herinnert zich wel een talentenjacht-deelnemer uit het verleden die echt niet kon zingen, bijvoorbeeld  Jeroen Venterink. Jeroen deed in 2009 mee aan de SBS6-talentenjacht Popstars met zijn eigen geschreven nummer 1, 2 doe maar mee. Jeroen ging helemaal af in de talentenjacht.

Jeroen was niet de enigste die helemaal afging op de Nederlandse televisie, er waren er nog veel meer. Maar Nederland had nu wel genoeg van het telkens terugkijken van deze hilarische audities van Popstars en Idols op YouTube en daar was dan eindelijk het nieuwe seizoen van Idols.

Aan voormalig Idols-presentator Martijn Krabbé, zangeres Eva Simons, DJ Ronald Molendijk en voormalig Idols-winnaar Jamai Loman de eer om het ‘zangtalent’ te beoordelen en vanaf het begin kwamen er weer genoeg talentloze kandidaten voorbij, zoals Mostafa, Betty, Hans en Victor.

Kandidaat Hans, die al eerder mee had gedaan aan Idols, maakte meteen een goede indruk door vanaf het begin arrogant te doen tegen de jury. Ook Mostafa deed het niet bepaald goed. Eerst kwam hij al zes uur te laat op zijn auditie, maar toen hij begon met zingen begon het lachen pas echt.

We hebben in ieder geval weer genoeg gelachen tijdens de audities van Idols. Helaas komt dan altijd het moment na de audities, dat het allemaal wat serieuzer wordt. Geen lachwekkende en enorm slechte audities meer, maar een gewone talentenjacht die opzoek is naar een nieuwe popster.

Terwijl The Voice zichzelf weer moest promoteren door opnieuw een stoelendans plaats te laten vinden met Guus Meeuwis en Waylon als nieuwe coaches, heeft Idols bewezen dat Nederland wel weer zin had in een talentenjacht waarbij er ook weer plek was voor talentloze mensen.

Zoals het er nu naar uitziet keert Idols volgend jaar gewoon weer terug voor een nieuw seizoen. Laten we het hopen, want wat hebben we gelachen! Mostafa, Betty, Hans en Victor zullen we in ieder geval niet snel meer vergeten, in tegenstelling tot de winnaar. Wie was dat ook alweer?

Dit was de allerlaatste De Zomercolumn van 2016. Showbizznetwork.nl heeft de afgelopen weken in De Zomercolumn teruggeblikt op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. De zomer zit er helaas alweer op en daarom zeggen wij: Hopelijk tot volgend jaar!

Bekijk de talentenjacht Idols (RTL5) terug op TVblik.nl