PvdA en PVV in discussie tijdens NOS-verkiezingsdebat

PvdA en PVV in discussie tijdens NOS-verkiezingsdebat

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NOS heeft donderdag met een loting bepaalt welke politieke partijen met elkaar in debat gaan tijdens het tv-debat voor de Kamerverkiezingen. GroenLinks en het CDA, D66 en SP, de ChristenUnie en de VVD en de PvdA en de PVV gaan met elkaar in discussie in de eerste ronde van het debat.

In de tweede ronde van het verkiezingsdebat van de NOS zijn er nog vier een-op-een-debatten. In de tweede ronde discussiëren achtereenvolgens CDA en D66, SP en PvdA, VVD en GroenLinks en PVV en ChristenUnie met elkaar. Alle acht partijen mogen hierin één keer een thema aandragen.

Ook de kleinere partijen gaan met elkaar in debat. De SGP, 50Plus en Nieuwe Wegen discussiëren met elkaar en Partij voor de Dieren, VNL en DENK gaan in debat.  Het tv-debat wordt gehouden in de Tweede Kamer en vindt plaats op dinsdag 14 maart, de dag voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Er is ook geloot voor het radiodebat in Nieuws & Co op NPO Radio 1. In de eerste ronde gaan de VVD, de SP en de SGP met elkaar in debat en daarna volgen nog het CDA, D66 en de ChristenUnie en de PvdA, GroenLinks en 50Plus. De PVV heeft ervoor gekozen om niet mee te doen aan het radiodebat.

Foto: NOS