Grootste partijen zonder PVV in debat in Carré

Grootste partijen zonder PVV in debat in Carré

Geschreven door Daniël Schalk

Na het RTL Rode Hoed Debat van vorige week zondag organiseert RTL vanavond Het Carré-debat met alle grote partijen, behalve de PVV. De politieke partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, 50Plus en PvdD nemen vanavond deel aan het debat van RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en Elsevier.

In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam worden de belangrijkste onderwerpen aan de kaak gesteld en staan de politici weer op scherp. RTL wilde een debat met de acht grootste partijen, maar PVV-leider Geert Wilders zei af omdat RTL Nieuws zijn broer Paul Wilders heeft geïnterviewd.

Na het afhaken van de PVV kwam de ChristenUnie in beeld, maar die partij wou niet deelnemen aan een debat op zondag. Daarom viel de keuze voor vanavond op lijsttrekker Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. De presentatie van het Carré-debat is in handen van RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters.

Vorige week zondag, 26 februari, zou RTL het Premiersdebat organiseren. Het Premiersdebat werd echter afgelast omdat Geert Wilders en Mark Rutte hadden afgezegd. RTL verving het Premiersdebat door het RTL Rode Hoed Debat, waar de vijf grootste partijen in de Peilingwijzer na PVV en VVD aan meededen.

Het Carré-debat is vanavond van 21:00 uur tot 22:30 uur te zien op RTL4.

Foto: RTL / William Rutten