Politici in debat op vooravond van de verkiezingen

Politici in debat op vooravond van de verkiezingen

Geschreven door Daniël Schalk

De lijsttrekkers van de grootste partijen gaan vanavond, de vooravond van de verkiezingen, voor de laatste keer met elkaar in debat. GroenLinks en het CDA, D66 en SP, de ChristenUnie en de VVD en de PvdA en de PVV gaan met elkaar in discussie in de eerste ronde van het NOS-slotdebat.

In de tweede ronde van het verkiezingsdebat zijn er nog vier een-op-een-debatten. In de tweede ronde discussiëren achtereenvolgens CDA en D66, SP en PvdA, VVD en GroenLinks en PVV en ChristenUnie met elkaar. Alle acht partijen mogen hierin één keer een thema aandragen.

Ook de kleinere partijen gaan met elkaar in debat tijdens het NOS-slotdebat. De SGP, 50Plus en Nieuwe Wegen discussiëren met elkaar en Partij voor de Dieren, VNL en DENK gaan in debat. Rob Trip presenteert het tv-debat vanuit de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer.

Het NOS-verkiezingsdebat is het eerste grote tv-debat waaraan PVV-leider Geert Wilders deelneemt. Op zondag 26 februari gingen de grootste partijen in de Peilingwijzer na PVV en VVD met elkaar in debat en 5 maart gingen de acht grootste partijen, wederom zonder de PVV, met elkaar in debat.

De live-uitzending wordt gepresenteerd door Rob Trip en komt vanuit de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer. Behalve op NPO 1 is het debat ook live te volgen via NOS.nl, NPO Politiek, NPO Radio 1, Facebook, YouTube en in het buitenland via BVN (satelliet, livestream en app).

NOS Nederland Kiest | Het Debat is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal

Foto: NPO / Jan Willem van Hofsteden