Geert Wilders zegt RTL’s Premiersdebat af

Geert Wilders zegt RTL’s Premiersdebat af

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

PVV-leider Geert Wilders heeft zich afgemeld voor het Premiersdebat van RTL op 26 februari, dat heeft hij op Twitter laten weten. Volgens Wilders nodigt RTL meer dan vier partijen uit en is dat in tegenspraak met eerder gemaakte afspraken. De PVV-voorman heeft zich daarom afgemeld.

Wilders zegt op Twitter dat hij in plaats van het debat nu carnaval gaat vieren. In een interview met Rick Nieman, dat vanmorgen werd uitgezonden op NPO 1, zei de PVV-leider al dat hij liever carnaval viert dan meedoet aan een te groot RTL-debat. “Dan wordt het carnaval in Limburg”, zei hij.

RTL Nieuws wilde een Premiersdebat organiseren met vier partijen. Die vier zouden worden uitgenodigd op basis van de Peilingwijzer, die het gemiddelde van alle peilingen uitrekent. De PVV en de VVD zijn daarbij het grootst, maar de nummers drie tot en met vijf zitten te dicht bij elkaar.

Daarom besloot RTL eerder al het debat uit te breiden naar vijf of zes deelnemers als het verschil tussen de partijen te klein is en dat blijkt nu het geval te zijn. De PVV en VVD hadden eerder al aangegeven alleen te komen als RTL vast zou houden aan vier deelnemende lijsttrekkers.

Foto: Omroep WNL