Jan Versteegh presenteert ‘De avond van de Filmmuziek’

Jan Versteegh presenteert ‘De avond van de Filmmuziek’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 februari vindt de vierde editie van 'De Avond van de Filmmuziek' plaats. Het Metropole Orkest speelt, onder leiding van dirigent en Maestro-voorzitter Vincent Kort, de mooiste filmcomposities in het Koninklijk Concertgebouw.

Deze avonden worden gepresenteerd door BNN-presentator Jan Versteegh. Hij neemt het publiek mee langs de muzikale hoogtepunten uit de filmmuziek geschiedenis. Versteegh noemt filmmuziek een verbindende factor tussen de ervaren klassieke luisteraar en beginnende orkestontdekker.

De avonden hebben ook nog een co-host en dat  is niemand minder dan de Britse bassist van het Koninklijk Concertgebouworkest Dominic Seldis. Ook zijn er nog gastoptredens bestaande uit o.a. Mike Bodde, Noortje Herlaar, Het Nederlandse Concertkoor, Hermine Deurlo, Geert Chatrou en de jonge violiste Noa Wildschut. Alle avonden waren in korte tijd uitverkocht.

De avond van de Filmmuziek wordt op donderdag 23 februari live uitgezonden op NPO Radio 4 in het kader van de week van de filmmuziek. Daarnaast wordt het in het twee delen uitgezonden op vrijdag 24 en vrijdag 31 maart om 00.15 bij BNN op NPO 1.

Naast een aantal grote en tijdloze klassieke filmicomposities, wordt er tijdens de vierde editie van de Avond van de Filmmuziek, ook een medly gespeeld van het werk van de in 2016 overleden Belgische mondharmonica virtuoos Toots Thielemans. Thielemans was vooral bekend van z'n werk als mondharmonicaspeler en componist. Hij speelde onder andere de titelmuziek voor de filims Midgnight Cowboy, Turks Fruit en de serie Baantjer.

Voor meer informatie over de avonden kijk op avondvandefilmmuziek.nl

Foto: BNN/Frank Ruiter