Art Rooijakkers maakt zesdelige natuurserie

Art Rooijakkers maakt zesdelige natuurserie

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Art Rooijakkers gaat in de nieuwe zesdelige serie Helden van de Wildernis op bezoek bij natuurbeschermers, die huis en haard hebben achtergelaten om in een afgelegen gebied te gaan wonen. Art gaat naar de prachtige natuurgebieden, waar de natuurbeschermers wonen.

Tijdens zijn reizen komt Art in contact met traditionele culturen die vaak even bedreigd zijn als het dierenrijk zelf. Hij ontmoet er de mensen die hun hele leven lang zoeken naar een oplossing voor het groeiende conflict tussen mens en dier. Rooijakkers krijgt een kijkje in hun dagelijks bestaan.

Samen met de natuurbeschermers gaat Art opzoek naar de iconische dieren waar hun hart zo van vol is, zoals reuzenroggen in de Indische Oceaan, slingerapen in het Amazonewoud, Aziatische olifanten, rendieren op ijle sneeuwvlaktes en de uiterst zeldzame jachtluipaarden van de Oost-Afrikaanse savanne.

De presentator ziet met dit programma een jongensdroom uitkomen. “Als jongen had ik, naast profvoetballer worden, nog een droom: bioloog worden”, zegt Art. “Ik ben uiteindelijk tv-maker geworden. Maar nu krijg ik de kans om echte helden te ontmoeten”, vervolgt het AVROTROS-gezicht.

De lijst van bedreigde en zelfs uitgestorven diersoorten wordt elk jaar langer. De nood aan helden is groter dan ooit. Het nieuwe AVROTROS-programma Helden van de Wildernis is een ode aan de pracht van de natuur en aan de passionele inzet van mensen die hun leven wijden om haar te beschermen.

Helden van de wildernis, vanaf donderdag 30 maart om 20.30 uur op NPO 1
Bekijk Helden van de Wildernis op TVblik.nl/helden-van-de-wildernis

Foto: AVROTROS/Nico Kroon