Partij voor de Dieren zegt NOS-debat af

Partij voor de Dieren zegt NOS-debat af

Geschreven door Daniël Schalk

De Partij voor de Dieren heeft het verkiezingsdebat van de NOS op 14 maart afgezegd. De PvdD wil alleen meedoen aan het televisiedebat op de vooravond van de verkiezingen op NPO 1 als eerder gemaakte afspraken over de opzet worden aangepast, maar daar gaat de NOS niet op in.

Lijsttrekker Marianne Thieme zei eerder deze week het radiodebat van vandaag al af. In het radioprogramma van Nieuws en Co gaan de negen grootste partijen met elkaar in debat. Kleinere partijen, waaronder de PvdD, mochten in een opgenomen gesprek hun verhaal vertellen.

Thieme wilde ook met andere partijen in debat. Ze sprak van een ‘onacceptabele uitsluiting’. De lijstrekker van de PvdD wil op tv in debat met politici die verantwoording afleggen over het door hen de afgelopen kabinetsperiode gevoerde beleid en verkiezingsbeloften die al dan niet zijn nagekomen.

Dat zou betekenen dat de NOS de gemaakte afspraken met alle overige betrokken dertien partijen eenzijdig zou moeten aanpassen. Thieme zal wel deelnemen aan Het Carré-debat van RTL. Op zondag 5 maart gaat zij in debat met de lijstrekkers van VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en 50Plus.

Foto: Partij voor de Dieren