RTL5 met nieuwe serie Rappers Achter de Tralies

RTL5 met nieuwe serie Rappers Achter de Tralies

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL5 gaat op stap met bekende rappers. In het nieuwe programma Rappers Achter De Tralies gaan rappers Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam onderzoeken hoe het is gesteld met mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting.

De vier rappers gaan op pad voor Amnesty International om de belabberde staat van de vrije meningsuiting aan de kaak te stellen. Mensen overal ter wereld worden opgepakt, onterecht veroordeeld en zelfs gemarteld om hun mening. De rappers roepen Nederlanders op een petitie te tekenen om deze mensen vrij te krijgen. Hun persoonlijke doel: 100.000 handtekeningen middels SMS te verzamelen om gevangenen, die onterecht vastzitten, vrij te krijgen.

Zij reizen daarvoor naar Rusland, Mexico en Zimbabwe om met eigen ogen te zien hoe de regeringen hiermee omgaan. De rappers verwonderen zich tijdens de reis over andere culturen en ontmoeten lokale rappers. Op hun beurt reageren de inwoners uit die landen ook op dit bijzondere viertal. De rappers beseffen hoe bijzonder het is dat je in Nederland voor je mening kunt uitkomen. Met een rap die de vier maken tijdens het programma onderstrepen ze hun vrijheid van meningsuiting.

Rappers Achter De Tralies vanaf 4 april 21.30 uur bij RTL5
Bekijk Rappers Achter de Tralies op TVblik.nl/rappers-achter-de-tralies

Foto: RTL