Janzen en Van Dijk scoren weer miljoen kijkers

Janzen en Van Dijk scoren weer miljoen kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond waren Chantal Janzen en Wendy van Dijk weer te zien in Janzen & Van Dijk. In dit nieuwe programma kunnen twee koppels een bedrag van €25.000,- verdienen. Hiervoor moeten zij allerlei opdrachten uitvoeren om dit bedrag te kunnen winnen. Er kwamen zaterdagavond dan ook weer verschillende opdrachten voorbij. Beide koppels moesten dansen op Uptown Funk van Bruno Mars en Mark Ronson.

In totaal wisten Janzen & Van Dijk zeker 1.168.000 kijkers te bereiken. Een week eerder startten Janzen & Van Dijk met 1.395.000 kijkers. Door de WK voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal moesten de twee blonde presentatrices een paar kijkers inleveren. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staan Janzen & Van Dijk samen op plek vijf in het kijkcijferoverzicht. Hiermee ziet RTL 4 een marktaandeel binnen komen van 18,8 %.

De WK voetbalwedstrijd tussen het Nederlands elftal en Bulgarije werd bekeken door 2.488.000 mensen. Helaas zagen deze twee miljoen mensen hoe Nederland deze wedstrijd verloor. Ondanks dit verlies, staat Oranje toch bovenaan in het kijkcijferoverzicht. De NOS scoort een marktaandeel van 40,3 %.

Humberto Tan leverde ook een aantal kijkers in. Zijn dierenquiz, Het zijn net mensen ging een week geleden van start met 909.000 kijkers. Maar zaterdagavond liepen de kijkcijfers een beetje terug. Rond 22.00 uur schakelden er 844.000 mensen in. Met deze kijkcijfers staat Humberto op plek negen in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 14,6 %.

NPO 2 zette Verborgen Verleden weer in. De tweede aflevering van deze reportage werd bekeken door 521.000 mensen. De aflevering met Hanneke Groenteman is hiermee minder bekeken dan de aflevering van een week geleden. Vorige week keken er namelijk 810.000 mensen naar de aflevering met Herman Finkers. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Verborgen Verleden op plek zeventien in het kijkcijferoverzicht.

Na de WK voetbalwedstrijd stonden de mannen van De kwis weer klaar. Rond 23.10 uur zaten presentator Paul de Leeuw en Henry Schut klaar om De kwis te spelen. Het nieuwe seizoen van De kwis ging met 1.088.000 kijkers van start. Vanaf volgende week is De kwis weer om 21.20 uur te zien. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat De kwis op de zevende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 32,9 %.

SBS6 zette om 20.00 uur de film The Parent Trap uit. In deze film, uit 1998, spelen Lindsay Lohan, Dennis Quaid en Natasha Richardson de hoofdrol. In totaal schakelden er 263.000 mensen in voor deze film. Hiermee valt deze film net buiten de kijkcijfer top 25. Wel ziet SBS6 een marktaandeel binnen komen van 4,3 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Janzen & Van Dijk terug via TVblik.

Foto: RTL