Recensie: Janzen & Van Dijk

Recensie: Janzen & Van Dijk

Geschreven door Sebastiaan Boers

'Een programma waarbij liefde én humor hand in hand gaan'.

RTL 4 komt met een nieuw televisieprogramma. In dit nieuwe televisieprogramma is ook een nieuw televisie duo te zien. Chantal Janzen en Wendy van Dijk bundelen hun krachten in Janzen & Van Dijk: voor al uw bruiloften en partijen. In Janzen & Van Dijk nemen twee koppels het tegen elkaar op. De hoofdprijs is niet zomaar iets, het is een geldbedrag van €25.000,-. Dat lijkt allemaal heel erg makkelijk te winnen, maar is dat ook wel zo...

De twee koppels moeten allerlei opdrachten uitvoeren. In het publiek zit een speciale publieksjury die alles nauwlettend in de gaten. Wanneer een koppel de fout in gaat, of een opdracht niet goed uitvoert heeft dit gevolgen. In de studio staan twee taarten met familieleden of vrienden van de twee koppels. Bij elke fout verliezen de koppels twee van deze familieleden. Zij vallen dan vervolgens in een gat, wat veel hilariteit op levert bij het publiek én bij de kijker thuis. 

In het begin lijkt Janzen & Van Dijk op een soort All you need is love. De overeenkomst tussen beide programma's is dat de liefde centraal staat. Maar bij Janzen & Van Dijk is er naast de liefde op een spel element. Dat spelelement zorgt ervoor dat Janzen & Van Dijk een geheel eigen en vooral nieuw programma is. Het is dan ook erg leuk om naar te kijken. Vooral omdat het anders is, dan je in eerste instantie denkt.

Janzen & Van Dijk nemen alle tijd voor de twee koppels. Beide koppels komen ruimschoots aanbod. De introductie is dan ook volop aanwezig. Hierbij leert de kijker de beide koppels goed kennen. Na deze introductie is het dan ook snel tijd voor het spelelement. Daar zit de kijker dan ook wel op te wachten, na de bijna half uur durende introductie.

RTL 4 heeft een nieuw televisie duo

Ook zijn Chantal en Wendy een ijzersterk televisie duo. Eindelijk zijn de twee blonde presentatrices eens naast elkaar te zien. Zij passen enorm goed bij elkaar, zo blijkt. Chantal en Wendy hebben beide humor, zijn vrolijk en leven goed mee met de koppels. Dit programma lijkt dan ook goed te passen voor Chantal en Wendy. Zij hebben er dan ook zeker werk van gemaakt.

Jamaï?!

Maar al snel wordt duidelijk dat Chantal en Wendy hulp krijgen. Niemand minder dan Jamaï is een soort helpende hand voor de blonde presentatrices. Hij improviseert er dan ook vrolijk op los. De kinderen van de koppels moeten hun ouders gehoorzamen. Jamaï doet er dan ook alles aan om die belofte te breken, met alle gevolgen van dien...

Het leukste onderdeel is natuurlijk de taart. In deze taart zitten vrienden en familie van de koppels. Wanneer een opdracht dus niet goed wordt uitgevoerd, valt één van deze vrienden of familie door een gat. Maar wie er daadwerkelijk door het gat valt, is tot het laatste moment onduidelijk. De reactie van deze mensen is voor de kijker erg leuk om te zien.

Janzen & Van Dijk is een leuk en vooral onderscheidend televisieprogramma. Vooral de combinatie van Chantal en Wendy is erg leuk om te zien. De vraag is eigenlijk waarom het zo lang heeft geduurd voordat zij samen een programma mochten presenteren. Wie weet smaakt deze samenwerking wel naar meer. Voor de kijker is het in ieder geval erg leuk om te zien. Zij mogen zeker vaker samen een programma gaat presenteren.

Liefde én humor

Een programma waarbij liefde én humor hand in hand gaan. Deze combinatie is nog niet eerder in één programma gestopt. Soms staat alleen liefde centraal en soms staat alleen humor centraal. Hoe fijn is het dan om deze twee begrippen in één programma samen te zien smelten tot één geheel? Voor de kijker is het in ieder geval een leuk programma om te volgen.

Een gezellig programma voor het hele gezin. Vanaf nu kan de kijker wekelijks genieten van Janzen & Van Dijk. De komende weken kan niemand meer om dit vrolijke televisie duo heen. Dit had RTL 4 echt even nodig: een nieuw, fris en vrolijk televisie duo. Als kijker word je zeker vrolijk van dit nieuwe televisieprogramma. Daarom is Janzen & Van Dijk erg leuk om te volgen. Met een vrolijk gevoel het weekend in, dat is misschien één van de insteken van Janzen & Van Dijk. Nou dat is meer dan gelukt!

Janzen & Van Dijk zijn samen iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Janzen & Van Dijk terug via TVblik.