TV Kantine scoort weer één miljoen kijkers mede door Elise Schaap

TV Kantine scoort weer één miljoen kijkers mede door Elise Schaap

Geschreven door Sebastiaan Boers

Voor de tweede keer in een paar weken was actrice Elise Schaap te zien in de TV Kantine. Afgelopen zaterdagavond kroop Elise in de huid van Chantal Janzen. Deze rol werd in het verleden al eerder gespeeld door Kim-Lian van der Meij. De gelijkenissen van Elise waren wederom sprekend. Al was haar rol als Sylvie Meis nog een stukje beter. Verder maakte Henny Huisman een 'comeback'. Hij vond het maar wat leuk om het programma van Chantal (Chantal Blijft Slapen) over te nemen.

In totaal wist de TV Kantine weer eens 1.049.000 kijkers te laten lachen. Deze aflevering stond in het teken van Ik hou van TV. Veel RTL gezichten maakten hun opwachting, zoals Linda de Mol, Loretta Schrijver en Sanne Hans. Deze aflevering wist wel minder kijkers te scoren dan een week eerder. Vorige week werd de TV Kantine nog bekeken door 1.113.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat de TV Kantine op de negende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 18,3 %. 

Het spelprogramma van RTL 4, Ik hou van Holland, wist ook weer ouderwets goed te scoren. De TV Kantine wist de kijker al iets op te warmen. Ik hou van Holland werd weer bekeken door 1.769.000 kijkers. Dat zijn er meer dan een week eerder. Vorige week keken er ook al 1.767.000 mensen naar dit spelprogramma. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat het spelprogramma op de tweede plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 27,5 %.

Recht tegenover Ik hou van Holland wist Als de kijken breken weer 1.309.000 kijkers te bereiken. Een week eerder keken er 1.488.000 mensen naar deze dramaserie van de EO. Hiermee weet de dramaserie wederom niet te winnen van het spelprogramma van RTL 4. De dramaserie staat op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 20,7 %.

Sylvie Meis en Jeroen van der Boom wisten maar weinig kijkers te bereiken. Wedden dat ik het kan werd door 536.000 mensen bekeken. Een week eerder keken er wel minder, slechts 489.000 mensen. naar dit spelprogramma. In de TV Kantine kwam ook een stukje van dit programma voorbij. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Wedden dat ik het kan op plek 19 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 8,9 %.

Daarna liepen de kijkcijfers iets terug. Om 21.30 uur was het namelijk tijd voor Talenten zonder centen. Hier keken  in totaal 480.000 mensen naar. Een week geleden keken er 414.000 mensen naar dit programma. Hiermee valt dit programma bijna uit de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 7,5 %.

NPO 1 wist naast Als de dijken breken nog te scoren met De kwis. In totaal keken hier weer 1.197.000 mensen naar. Paul de Leeuw wist een week geleden ook al 1.231.000 mensen te bereiken. Daarna keken er nog eens 1.058.000 mensen naar Vier seizoenen aan de Amstel. Paul staat met zijn kijkcijfers voor De kwis op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 18,4 %.

Chantal Janzen was weer twee keer achter elkaar te zien op de late zaterdagavond van RTL 4. Eerst wist Chantal weer 1.053.000 mensen te bereiken met Het collectief geheugen. In deze aflevering waren Ron en Rick Brandsteder te gast. De aflevering van een week eerder werd bekeken door 1.112.000 mensen. Daarna keken er nog eens 562.000 mensen naar een herhaling van Chantal Blijft Slapen. Chantal staat op de plekken acht en achttien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 18,3 % en 14,4 %.

Wederom moest Irene Moors het afleggen tegenover de (herhaling) van Chantal Blijft Slapen. Op de late avond van SBS6 wist Irene slechts 294.000 mensen te bereiken. De derde aflevering van Naar bed met Irene werd bekeken door minder mensen dan een week eerder. Vorige week keken er namelijk 348.000 mensen naar de aflevering met Katja Schuurman. Wederom valt Irene buiten de kijkcijfer top 25. Wel ziet SBS6 een marktaandeel binnen komen van 8,0 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk de TV Kantine terug via TVblik.