Toon genomineerd voor award prestigieus TV Festival Monte Carlo

Toon genomineerd voor award prestigieus TV Festival Monte Carlo

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nederlandse comedyserie 'TOON' van KPN Presenteert is door het internationale televisiefestival Monte-Carlo genomineerd voor een Golden Nymph award in de categorie Beste Comedyserie. TOON is als enige serie uit Nederland genomineerd voor het festival.

Series als 'Better Call Saul' en 'Modern Family' waren eerdere winnaars in deze categorie. De award wordt als één van de meest prestigieuze internationale televisie awards erkend, en wordt in het bijzijn van prins Albert II van Monaco op 20 juni uitgereikt. Dit hebben NewBe en KPN Presenteert vandaag bekend gemaakt.

De serie gaat over Toon, een sociaal onhandige muzikant die in een klap beroemd wordt als een filmpje van hem viral gaat. Zelf wil hij dit helemaal niet, hij zit het liefst alleen thuis te gamen, maar dankzij de enthousiaste zangeres Nina en Toons ambitieuze zus Elise verdwaalt hij steeds verder in de hippe wereld van de Dance.

De succesvolle serie ontving in Nederland veel lof van pers en publiek, en krijgt nu dan ook een vervolg. Vanaf 26 mei is het tweede seizoen te zien bij KPN Presenteert. In dit seizoen blijft Toon worstelen met het fenomeen beroemdheid, waarbij de unieke manier van acteren en bovenal de typische droogkomische toon en absurditeit van de serie onveranderd blijft.

Marnix Laurs, Directeur content van KPN: "Na de internationale erkenning door de verkoop van de rechten van de serie aan Duitsland en de VS en de nominatie voor het beste script bij de TV beelden, is het geweldig om te zien dat TOON nu ook door dit prestigieus festival is genomineerd. Wij zijn dan ook enorm trots op het team en we kunnen niet wachten om het tweede seizoen te presenteren."

Foto: KPN Presenteert