Nieuw seizoen van It Takes 2 weer van start

Nieuw seizoen van It Takes 2 weer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vanavond is het dan eindelijk zo ver. Om 20.00 uur gaat de talentenjacht met Bekende Nederlanders (BN-ers), It Takes 2, weer van start. Dit keer koos RTL 4 ervoor om deze talentenjacht op de zondagavond uit te zenden. In deze bijzondere talentenjacht strijden negen BN-ers tegen elkaar. Maar er kan er slechts één als winnaar uit de bus komen. De negen BN-ers worden gecoacht door Waylon, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Deze rol namen zij een seizoen eerder ook al op zich.

De negen BN-ers die dit seizoen zullen zingen zijn; Buddy Vedder, Hans Klok, Holly Mae Brood, Bibi Breijman, Ruben Nicolaï, Gijs Staverman, rapper Keizer, Tooske Ragas en Hanna Verboom. Het vorige seizoen werd gewonnen door BNN presentator Jan Versteegh. In de finale streed Jan toen tegen Marlijn Weerdenburg. Ruim 1,8 miljoen mensen zagen toen hoe Jan de finale op zijn naam wist te zetten. 

Wel zijn er een aantal wijzigingen aan dit nieuwe seizoen van It Takes 2. Zo is Chantal Janzen niet te zien als presentatrice. Haar plek op het podium is overgenomen door Gordon. In het vorige seizoen was Gordon ook al te zien, maar juist achter de schermen. Nu Gordon op het podium staat, is zijn plek achter de schermen vrij gekomen. Die rol is nu weggelegd voor Jamaï.

Ook de jury van It Takes 2 is voor een deel gewijzigd. Alleen Angela Groothuizen is nog over van de vorige jury. Naast haar zitten nu zanger Nielson en radio dj Gerard Ekdom. Zij zullen de BN-ers voorzien van commentaar op hun optredens. Het is aan de drie coaches om te bepalen wat zij met dit commentaar doen.

Wie in welk team zit zal vanavond duidelijk worden. De drie coaches horen vanavond welke drie BN-ers er in hun team zitten. In RTL Late Night werd hier al iets over verklapt. Vrijdagavond waren Ruben en Holly te gast in de talkshow van Humberto Tan. Hierin werd duidelijk dat Ruben in het team van Trijntje plaats neemt. Holly zit op haar beurt in het team van Waylon.

Hoe de overige zeven BN-ers worden verdeeld zal vanavond duidelijk worden. Dan is de eerste aflevering van deze talentenjacht te zien bij RTL 4. Wie zal in de voetstappen van Jan Versteegh gaan stappen? Voor wie ligt er een nieuwe, muzikale, carrière in het verschiet. Dit zal snel duidelijk worden in de komende weken van It Takes 2.

It Takes 2 is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.

Foto: William Rutten