It Takes 2: 'Singing with the stars'

It Takes 2: 'Singing with the stars'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Langzaam maar zeker komt de finale van It Takes 2 in zicht. Maar vooralsnog is de muzikale strijd tussen de Bekende Nederlanders (BN-ers) in volle gang. In de vijfde aflevering zijn er optredens met bijzondere gastoptredens! Het worden duetten met echte artiesten. Dat moet haast wel een muzikale avond gaan worden. Wie gaat er vanavond weer de nodige indruk maken?

De show werd zondagavond geopend door Gijs. Hij zong het nummer This Is What It Feels Like samen met coach Glennis. Dat werd dan ook een spectaculaire opening van It Takes 2. Het publiek vond het ook erg goed en gaf het duo een staande ovatie. Juryleden Gerard en Angela gaven beiden een 7,5. Nielson was iets kritischer en gaf Gijs een 7. In totaal scoorde Gijs hiermee 22,0 punten

Als tweede mocht Tooske een duet zingen. Dit keer niet met haar coach Trijntje. Zij zong het nummer Back In Black samen met Danny Vera, bekend van Voetbal Inside. Het werd een bijzonder versie van dit nummer. Maar Nielson vond het dan ook een goede versie. Hij beloonde Tooske dan ook met een 8. Angela en Gerard deelden die mening en gaven ook een 8. In totaal scoorde Tooske hiermee 24,0 punten.

Optreden nummer drie was er voor Holly en haar coach Waylon. Zij zongen het nummer Never Be Clever. Als een ware rockster stond Holly dan ook het podium. Een vrij bijzonder en bovendien geslaagd duet. Holly's moeder was ook zichtbaar ontroerd door dit optreden. De juryleden waren helemaal tevreden met Holly. Alle drie gaven zij dan ook een 9,5! In totaal scoorde Holly daarmee even 28,5 punten! De halve finale is in zicht voor Holly.

Na Holly mocht Buddy het podium op. Hij zong het nummer Into You met zangeres Maan. Momenteel is Maan ook te zien in AVROTROS Beste Zangers. De stemmen klonken heel erg goed samen. De juryleden waren weer eens positief. Angela gaf aan dat Buddy erg stabiel is in deze muzikale strijd. Alle drie de juryleden waren weer eens eensgezind. Zij gaven dan allemaal een 8 aan Buddy. Daarmee scoorde Buddy 24,0 punten, evenveel als Tooske.

Tja. Ruben en Trijntje stonden samen op het podium. Zij zongen het Nederlandstalige nummer Mag ik dan bij jou? Maar al snel gingen Ruben en Trijntje de fout in. De jury was voorzichtig in haar commentaar. Vooral het 'weggeven' van de tekst viel niet in de smaak. De juryleden gaven allemaal een 7,5. Daarmee scoorde Ruben 22,5 punten met dit optreden.

Niemand minder dan Roel van Velzen maakte een comeback. De zanger was vorig seizoen één van de juryleden. Roel zong zijn eigen single Lovesong samen met Bibi. Het werd een vrij vrolijk duet tussen deze twee. De stemmen leken dan ook aardig goed bij elkaar te passen. Angela gaf vrijwel direct een 8. Gerard ging hierin mee en gaf ook een 8. Alleen Nielson was weer koppig en gaf een 7,5. In totaal scoorde Bibi hiermee 23,5 punten.

Tooske mocht naast zingen met Danny, ook zingen met Trijntje. Zij zongen het funky Don't You Worry 'Bout A Thing. De twee swingend dan ook op het podium. Wie weet kan Tooske meedoen met de Ladies of Soul?! Na het optreden stroomden de tranen bij Tooske. Nielson en Angela gaven beiden een 8,5. Gerard gaf een 9 voor dit optreden. Bij elkaar scoorde Tooske 26,0 punten en in totaal staat zij nu op 50,0 punten! 

Gijs mocht een duet zingen met Anita Meyer. Ook zij is momenteel te zien in de Beste Zangers. Zij zongen het mooie Nederlandstalige nummer Zonder Jou. Dat gevoel van dit nummer kwam heel goed over. Ondanks een paar verkeerde noten, vonden de juryleden het wel een ontroerend optreden. Gerard en Nielson beloonden Gijs met een 8,5. Angela was iets milder en gaf een 8. Daarmee scoorde Gijs 25,0 punten. Bij elkaar opgeteld komt Gijs uit op 47,0 punten!

Discotijd met Buddy en Glennis! Zij lieten de studio niet stil zitten. Met een dansbare September maakten zij er een waar feestje van. Hét voordeel van Buddy is dat hij er ook nog goed bij kan dansen. Een staande ovatie kon dan ook niet uitblijven. Alle drie de juryleden beloonden Buddy met een welverdiende 8,5. Daarmee scoort hij 25,5 punten, bij elkaar opgeteld scoort Buddy 49,5 punten! (Op dit moment een tweede plek).

Holly besloot een gevoelig nummer te gaan zingen. Samen met zangeres Do zong zij het prachtige Read All About It. De stemmen van Holly en Do klonken dan ook heel erg mooi samen. Dit zorgde natuurlijk voor een kippenvel momentje. Maar de punten van de jury vielen een klein beetje tegen. Nielson en Gerard gaven beiden een 8,5. Angela gaf 'slechts' een magere 8. In totaal scoorde Holly 24,5 punten. Bij elkaar opgeteld is Holly, met 53,0 punten, zeker van een plek in de halve finale!

Naast haar duet met Roel mocht Bibi ook zingen met coach Waylon. Zij zongen het rustige nummer I Won't Give Up. Dit rustige nummer klonk weer heel erg goed. Dit duet was gewoon ijzersterk, misschien nog wel beter dan het duet met Roel. Alle drie de juryleden gaven dan een 8,5 aan Bibi. Daarmee scoorde zij 25,5 punten. Samen met de 23,5 punten uit haar eerde duet scoorde Bibi 49,0 punten.

De avond werd in stijl afgesloten. Ruben zong een duet met niemand minder dan Jan Versteegh! Deze Jan wist het vorige seizoen op zijn naam te zetten. Samen zongen zij het nummer My Kind Of Time. Al weken werd er gesproken dat Ruben dé nieuwe Jan leek te gaan worden. Met dit optreden lijkt dat er nu steeds meer op.

Naast Roel maakte ook Jan zijn comeback in It Takes 2. Het was een spectaculair einde van deze muzikale avond. Qua zang was het misschien iets minder, maar het was vooral leuk, aldus Angela. Zij gaf dan ook een 8 aan Ruben. Ook Nielson en Gerard gaven beiden een 8. In totaal kwam Ruben daardoor uit op 24,0 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde Ruben 46,5 punten!

Maar wie plaats zich voor de aflevering van volgende week? Wie staat er in de halve finale? Wie valt er vanavond af? Wordt dat Gijs? Wordt dat Ruben? Of wordt het toch Bibi? Van mij mag Gijs zeker afvallen! Van deze drie vond ik hem het minste. 

Als eerste werd Bibi veilig gestemd. Zij kreeg 63 punten van de vakjury. Daarna ging het nog tussen Ruben en Gijs. Uiteindelijk wist Ruben meer stemmen te krijgen, hij ontving 28 punten én Gijs slechts 9. Het team van Trijntje bestaat nu nog uit Tooske en Ruben. Het team van Glennis bestaat alleen nog uit Buddy. Het team van Waylon bestaat nog uit Holly en Bibi.

Volgende week staat er weer een duet met de coach op het programma. Maar ook moeten de vijf BN-ers laten horen dat zij ook solo kunnen zingen. Welke BN-er weet dan de meeste indruk te maken? De finale komt nu langzaam maar zeker in zicht!

Tot volgende week!

It Takes 2 is iedere zondagavond om 21.10 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.