Helga van Leur weg bij RTL

Helga van Leur weg bij RTL

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL-weervrouw Helga van Leur heeft besloten na 20 jaar te stoppen met het presenteren van het weerbericht.

Helga van Leur: "Twintig jaar geleden ben ik gestart bij RTL onder de vleugels van Peter Timofeeff. Ik heb veel mee mogen maken en minstens 7000 weerberichten gedaan op televisie. Ik ben blij dat ik mijn passie voor het weer en klimaat op deze manier kon delen met de mensen thuis."

Van Leur is van plan zich verder te gaan verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. "Om je verder te kunnen ontwikkelen, moet je soms ruimte maken. En daarom stop ik met de dagelijkse weerberichtgeving."

Niels de Kind, manager RTL Weer & Verkeer: "We vinden het erg jammer dat Helga heeft besloten om Buienradar, onderdeel van RTL Weer & Verkeer te verlaten. Helga heeft aan de opbouw van deze afdeling enorm bijgedragen, met al haar kennis en expertise die ze in de afgelopen twintig jaar heeft opgebouwd. Helga is echt een enorme vakvrouw, met een passie voor haar vak, het klimaat en meteorologie in het algemeen."

Helga van Leur begon haar loop baan als weervrouw in 1997 bij RTL 5, dat werd al net ook RTL 4. De weervrouw is een aantal keren in de prijzen gevallen. In 1998 is ze tijdens een internationaal congres door vakgenoten uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2008, 2010 en 2012 werd Van Leur uitgeroepen tot meest populaire weerpresentator door onderzoeksbureau GFK.

Helga van Leur haar laatste uitzending is vrijdag 30 juni.

Foto: RTL