Showbizznetwork weekoverzicht - week 26 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 26 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de 26ste week van 2017 keerde Derk Bolt en Eugenio Follender terug op Nederlandse bodem en nam weervrouw Helga van Leur na 20 jaar afscheid bij RTL.

Daarnaast was er ook nieuws over het Eurovisie Songfestival en komt SBS6 met een programma waarin zij opzoek gaan naar de beste dronepiloot onder de sterren. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomer!

Spoorloos-team terug in Nederland

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn maandag teruggekeerd in Nederland. Aan het einde van de middag zijn Bolt en Follender geland op Nederlandse bodem, nadat zij ruim een week eerder in Colombia tijdens opnames werden ontvoerd door guerrillabeweging ELN.

Bolt en Follender waren in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land aan het filmen voor het NPO 1-programma Spoorloos. De programmamakers werden vorige week zaterdag vrijgelaten door de guerrillabeweging. Bolt zei in een videoboodschap ‘buitengewoon blij te zijn’ weer vrij te zijn.

Helga van Leur neemt afscheid bij RTL

Weervrouw Helga van Leur heeft vrijdag afscheid genomen bij RTL. Helga stopt na 20 jaar als weervrouw bij de familiezender. RTL4-kijkers hoeven Van Leur niet lang te missen, want vrijdagavond werd in RTL Late Night bekend dat Helga kijkersvragen gaat beantwoorden in RTL Summer Night.

Na haar laatste weerbericht werd Helga op de redactie van RTL Nieuws verrast met een eigen tegel op de RTL Walk of Fame. In RTL Late Night vertelde Helga dat ze haar plek op de Walk of Fame ‘niet aan zag komen’. Helga hield het bij haar laatste weerbericht op tv-zender RTL4 maar net aan droog.

‘Oekraïne krijgt boete voor uitsluiten Rusland’

Oekraïne zal worden bestraft voor het uitsluiten van de Russische zangeres Julia Samoilova op het Eurovisie Songfestival. De Russische zangeres mocht van gastland Oekraïne niet meedoen aan het Songfestival omdat zij de wet zou hebben overtreden, maar Oekraïne wordt daar nu voor gestraft.

Een woordvoerder van een speciale commissie van de European Broadcasting Union heeft gezegd dat de weigering van Samoilova reden is tot sancties. Het bestuur van de EBU heeft volgens de commissie hun conclusie overgenomen en zal Oekraïne daarom waarschijnlijk een boete opleggen.

SBS6 zoekt beste bekende dronepiloot

SBS6 gaat in een nieuw programma opzoek naar de ultieme dronepiloot onder bekend Nederlanders. In de show Drone Masters gaan de bekende Nederlanders in negen afleveringen de strijd met elkaar aan om spectaculaire documentaire- en televisiebeelden te maken met de zeer gewilde gadget.

De BN’ers proberen de mooiste beelden te schieten, die ze ook zelf moeten monteren. Maar daarnaast moeten ze ook bewijzen dat ze zeer behendig zijn en heel precies met de drones kunnen werken. Welke bekende Nederlanders aan het programma meedoen wordt later bekendgemaakt.

Dit was het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomer. Vanaf volgende week zondag is de GTST Zomer-blog weer terug met splinternieuwe edities. Wat Showbizznetwork deze zomer nog meer in petto heeft wordt binnenkort bekend. Hou onze Social Media-kanalen goed in de gaten!