Helga van Leur vanavond in RTL Late Night

Helga van Leur vanavond in RTL Late Night

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nederland ging maandag gebukt onder sneeuw. Er viel zo veel sneeuw dat het KNMI code rood afgaf voor veel provincies. In een korte tijd viel er op sommige plekken meer dan 15 cm sneeuw. Dit is natuurlijk hét nieuws voor de weer mensen van RTL. Zelfs voormalig weervrouw Helga van Leur kan haar geluk niet op. Op haar social media liet ze al merken hoe blij ze was met de sneeuw.

Vanavond schuift ze aan bij Humberto Tan in RTL Late Night. Hier neemt ze al het nieuws van maandag door. Er is namelijk veel te vertellen over het winterweer in Nederland. De NS en de ANWB kwamen al met waarschuwingen. Iedereen werd zoveel mogelijk opgeroepen om thuis te blijven. Door de grote hoeveelheid sneeuw heeft het openbaar vervoer in Nederland veel hinder. 

Of er ook veel publiek bij RTL Late Night te zien is, is nog even onduidelijk. De mensen die de uitzending willen bijwonen hebben moeite om naar de studio te komen. Door de waarschuwingen van de NS en de ANWB blijven veel mensen thuis.

Helga is één van de vaste gast voor Late Night. Ook in RTL Summer Night schoof Helga vaak aan bij Beau van Erven Doorns. Hierin was zij iedere vrijdagavond te zien met haar speciale weer rubriek. Dat sloeg zo goed aan, dat zij nu vaker te zien is in de talkshow van RTL.

De kans is groot dat de hele uitzending over het weer gaat. Het is namelijk lang geleden dat Nederland zoveel hinder had van het winterweer. Vooral code rood is lang niet meer voorgekomen. De laatste keer was bijna twee jaar geleden. In januari 2016 gaf het KNMI ook een code rood af in verband met ijzel en gladheid.

RTL Late Night is vanavond om 22.30 uur te zien bij RTL 4.