Benefietconcert voor slachtoffers Manchester op NPO 3

Benefietconcert voor slachtoffers Manchester op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Manchester wordt ook in Nederland live uitgezonden. NPO 3 doet aanstaande zondag, 4 juni, live verslag van het concert. Het benefietconcert wordt in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden op de tv-zender BBC One.

Op maandag 22 mei vielen er 22 doden en tientallen gewonden toen na afloop van het concert van Ariana Grande in Manchester een aanslag werd gepleegd. Elf dagen na deze vreselijke gebeurtenis keert Ariana terug naar Manchester om samen met andere artiesten de slachtoffers te eren.

Naast Ariana zijn er ook optredens van onder andere Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay, Take That, Pharrell Williams, Usher, Miley Cyrus en Robbie Williams. De opbrengst van de avond gaat naar het We Love Manchester Emergency Fund, een initiatief van de gemeente Manchester en het Britse Rode Kruis.

Radiozender NPO 3FM doet ook verslag van het benefietconcert. Angelique Houtveen reist zondag naar Manchester om daar het benefietconcert bij te wonen en ervan verslag te doen op 3FM. Op NPO 3 komen de serie Vechtershart en een herhaling van Trippers door het benefietconcert te vervallen.

Vanaf 20.00 uur op NPO 3

Foto: NPO