700.000 kijkers voor benefietconcert slachtoffers Manchester

700.000 kijkers voor benefietconcert slachtoffers Manchester

Geschreven door Daniël Schalk

Het benefietconcert One Love Manchester, dat werd georganiseerd door de Amerikaanse zangeres Ariana Grande ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Manchester, trok zondagavond veel kijkers op NPO 3. 726.000 mensen keken zondag naar de live-uitzending op NPO 3.

NPO 3 deed live verslag van het concert. Het benefietconcert werd in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden op de tv-zender BBC One. Ook in andere landen werd het concert uitgezonden, waaronder in België, China, de Verenigde Staten, Brazilië, Frankrijk, Canada en Australië.

Op maandag 22 mei vielen er 22 doden en tientallen gewonden toen na afloop van het concert van Ariana Grande in Manchester een aanslag werd gepleegd. Elf dagen na deze vreselijke gebeurtenis keerde Ariana terug naar Manchester om samen met andere artiesten de slachtoffers te eren.

Tijdens het benefietconcert is er bijna 2,7 miljoen euro overgemaakt aan noodfonds We Love Manchester, zo melde het Britse Rode Kruis gisteren na afloop van het concert op Twitter. Bij het concert waren er optredens van onder meer Justin Bieber, Katy Perry, Miley Cyrus en Robbie Williams.

SBS6 trok zondag 1.401.000 kijkers (29,2 procent marktaandeel) met de oefenwedstrijd van Oranje tegen Ivoorkust, die eindigde in 5-0 voor Nederland. RTL4 wist op de warme zondagavond geen miljoenenpubliek te trekken met It Takes 2. De zangcompetitie trok 851.000 kijkers (14,2 procent marktaandeel).

Foto: One Love Manchester