Bijna 11 miljoen Britse kijkers voor concert Manchester

Bijna 11 miljoen Britse kijkers voor concert Manchester

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het benefietconcert van zangeres Ariana Grande ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Manchester trok in Groot-Brittannië gemiddeld bijna 11 miljoen kijkers. Op het hoogtepunt keken er gemiddeld 14,5 miljoen mensen, zo melden verschillende Britse media.

Bijna 23 miljoen kijkers zagen op zijn minst drie minuten van het concert van Ariana Grande. Bij het concert waren er ook optredens van onder meer Justin Bieber, Katy Perry en Miley Cyrus. Tijdens het benefietconcert is er bijna 2,7 miljoen euro overgemaakt aan noodfonds We Love Manchester.

Het benefietconcert werd in veel landen uitgezonden, waaronder in België, China, de Verenigde Staten, Frankrijk, en Australië. In het Verenigd Koninkrijk werd het concert uitgezonden op BBC One. In Nederland was het concert te volgen op NPO 3. Het concert was ook te volgen op Facebook, Twitter en YouTube.

Op maandag 22 mei vielen er 22 doden en tientallen gewonden toen na afloop van het concert van Ariana Grande in Manchester een aanslag werd gepleegd. Elf dagen na deze vreselijke gebeurtenis keerde Ariana terug naar Manchester om samen met andere artiesten de slachtoffers van de aanslag te eren.

Bekijk de live-registratie van One Love Manchester terug op TVblik.nl

Foto: One Love Manchester