Eerste finalisten van HGT zijn bekend

Eerste finalisten van HGT zijn bekend

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond werd de eerste halve finale van Holland's Got Talent (HGT) uitgezonden. In totaal stonden negen acts recht tegenover elkaar. Deze negen acts werden in groepen van drie verdeeld. Van iedere groep kon er slechts één act daadwerkelijk door.

Danser Gil wist zich als eerste te plaatsen voor de finale van HGT. Hij wist Tobit en Jasmijn én Skip achter zich te laten. Gil ontving tijdens zijn auditie al een 'Golden Ticket'. Deze ontving hij doordat jurylid Dan voor hem op de 'Golden Buzzer' drukte. 

De tweede groep van drie acts bestond uit Lukas, Eydie en Stad en Land. De ogen waren in deze ronde gericht op Stad en Land. Deze Nederlandse boyband kreeg een 'Golden Ticket' van Gordon. Maar helaas vond Dan het optreden niet heel erg goed. Hij zei dat het een beetje 'Disney' leek. Uiteindelijk kozen de juryleden voor de rappende Lukas. Hij werd gekozen als de tweede finalist van deze eerste halve finale.

Theatrobatics, Olivier én Kaskem stonden in de derde groep. Alle drie hadden zij één ding gemeen; dans. Over alle drie de optredens waren de juryleden bijzonder optreden. Dit keer was de keuze voor de juryleden niet heel eenvoudig. Uiteindelijk gaf Gordon aan dat Theatrobatics door ging naar de finale.

Hiermee zijn de eerste drie finalisten van HGT bekend. Gil, Lukas én Theatrobatics zullen onder andere tegen elkaar gaan strijden. Maar voor de overige zes acts is het nog niet helemaal voorbij. Op de website van HGT kan de kijker haar stem laten horen. De act met de meeste stemmen maakt kans op een 'Wild Card'. Dankzij die 'Wild Card' kan een act dan alsnog door naar de finale.

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.

Lees ook: 'HGT: 'Eerste halve finale 2017''