Column Expeditie Robinson: De finalisten zijn bekend

Column Expeditie Robinson: De finalisten zijn bekend

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De halve finale ligt achter ons, de finalisten zijn bekend. Aan het begin van dit seizoen in mijn 1e column heb ik mijn verwachtingen uitgesproken. Had ik het goed gezien of niet vraag ik me nu af? Kort samengevat komt het hier op neer:

Bartho zou het zwaar krijgen dacht ik en dat bleek ook zo, Dave kon een andere kant van zichzelf laten zien en dat heeft hij zeker gedaan. Dio kon het beter doen dan alle andere rappers voor hem en dat is zeer zeker gebeurd. Jayjay en Kraantje Pappie zouden de twee sterkste spelers zijn maar daarin schuilde voor hun ook het gevaar om weggestemd  te worden.

Wat bij Jayjay zeker is gebeurd. Koos zou ons misschien kunnen verrassen en van Lex verwachtte ik wat minder. Lex was zwakker, werd steeds als laatste gekozen en Koos heeft mij vooral in negatieve zin verrast. En dan tenslotte Thomas, deze zag ik als een van de sterkere spelers, minder dan Jayjay en Kraantje maar dat was misschien in zijn voordeel.

Bij de dames verwachtte ik dat Anna en Bertie ons zouden kunnen verrassen, en dat is zeer zeker gebeurd. Van Cloe, Ellen en Gaby verwachtte ik minder en die zijn ook minder ver gekomen. Van Jalou verwachtte ik veel en van Jessie minder. Terwijl Jalou er uit werd gegooid wist Jessie het lang vol te houden. En Suzanne tenslotte zou misschien verder kunnen komen dan we dachten. En kwam mede door het tactische spelen van met name Dio ook verder dan verwacht.

 

En terwijl Dio als eerste zijn finaleplaats veilig stelde moesten uiteindelijk Thomas, Bertie, Anna en Suzanne strijden om de laatste 2 finale plaatsen. En beide deelnemers van afvallerseiland haalden het.

Dio haalde door zeer tactisch te spelen en het winnen van een drietal proeven, die immuniteit opleverden, de finale. De grootste verassing dit seizoen is wel de onverstoorbare Bertie, 28 dagen op afvallerseiland, meerdere personen naar huis gestuurd en uiteindelijk met redelijke voorsprong de eerste die in de halve finale proef de finale wist te halen. En dus tegen Dio gaat strijden. Dus Bertie verdiend ons aller RESPECT! En tenslotte een getergde Thomas die zich verraden voelde door Dio en zich als ultieme doel heeft gesteld om Dio in de finale te verslaan. En voor zichzelf die mogelijkheid wist te creëren.

Alle drie hebben in mijn ogen kansen om te winnen. Dio heeft meerdere proeven gewonnen dus heeft hij zeker een kans, hij kan nu echter weinig met zijn strategisch slimme denken. .  Thomas is topsporter en wil zeker eindigen boven Dio, dus alleen die drive al zal hem vleugels geven. Alleen in een eventueel puzzelgedeelte is hij duidelijk zwakker. Bertie tenslotte heeft het meerdere dagen alleen gered op afvallerseiland, dus alleen daarom al maakt ze kans. Ze is onverstoorbaar. Haar nadeel echter is dat ze weinig proeven heeft gedaan, maar bleek in de halve finale proef wel meteen de beste.

Ik gok eigenlijk een beetje op Bertie, wat een supermooie ontknoping zou zijn.

Wie wordt hel volgens jullie?

Bekijk Expeditie Robinson op TVblik.nl/expeditie-robinson