TV-blog: Eerste finalisten HGT 2016 bekend

TV-blog: Eerste finalisten HGT 2016 bekend

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond stond RTL 4 in het teken van Holland's Got Talent (HGT). Na de auditieweken is het nu tijd voor de halve finale. In totaal staan er negen acts in de eerste halve finale van HGT 2016. Slecht drie van de negen acts kunnen naar de grote liveshow. Het is aan de vier juryleden; Dan Karaty, Chantal Janzen, Angela Groothuizen en Gordon om alle negen acts te beoordelen.

In de auditieweken mocht ieder jurylid op de Golden Buzzer drukken. Met een druk op deze gouden knop plaatste een act zich direct voor een halve finale. Jurylid Chantal drukte op de gouden knop voor de auditie van Bob Bullee. Hij maakte diepe indruk met zijn bijzondere stem. Ook de andere juryleden waren onder de indruk. 

Daarnaast staan dansgroep Fresh Allstars ook in deze eerste halve finale. Voor jurylid Dan was het logisch om op dat moment op de gouden knop te drukken. Hij bewaarde zijn Golden ticket voor een speciaal moment. In de laatste auditie aflevering drukte Dan pas op de gouden knop.

De twee acts die dankzij een Golden ticket in deze halve finale staan zullen een extra druk voelen. Zij moeten zich nu nog meer bewijzen aan de jury. Zij hebben niet voor niets een gouden ticket in ontvangst mogen nemen. Maar of dat genoeg is voor een plek in de grote finale is nog maar even de vraag. Iedereen is enorm getalenteerd en bloed fanatiek.

Fresh Allstars opende de avond. Zij gaven wederom een bijzonder optreden. Tijdens hun optreden gebeurde er heel veel. Het publiek reageerde dolenthousiast op Fresh Allstars. Dansexpert Dan was ook enorm enthousiast. Volgens Gordon is Fresh Allstars de beste dansgroep die de jury dit seizoen gezien heeft.

Zanger Ray mocht als tweede het podium betreden. Hij besloot een nummer van de Jackson 5 te zingen. Met een compleet orkest achter zich stond Ray zeer professioneel op het podium. Aan zijn stem zal het zeker niet liggen. Hij heeft laten zien dat hij deze plek in de halve finale meer dan verdiend heeft. De jury was zeer te spreken over het optreden van Ray.

Na zanger Ray stond dansduo Helena & Thomas op het podium. Zij wisten ook indruk te maken tijdens hun auditie. Met een bijzondere dans wisten zij opnieuw indruk te maken. De muziekkeuze bij de dans was dan ook erg goed gekozen. De jury vond het optreden goed, maar anders dan tijdens hun auditie. Chantal vond het echter wel een bijzonder goed optreden. Nu afwachten of het goed genoeg is voor de finale.

De jongste kandidate van de avond is de zeven jarige Xuanxuan. Zij speelde een gevoelige snaar op haar piano. In de halve finale speelde de jonge pianiste De Meeste Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato. Dit deed zij op een leuke en vooral unieke manier. Toch vonden Gordon en Dan het optreden niet heel erg goed. Op sommige momenten was het volgens de twee mannen iets te snel gespeeld.

De mannen van Quattrobar hebben goed geluisterd naar de adviezen van de jury. Tijdens hun auditie werden er onder andere advies gegeven over de kleding. Dit optreden leek meteen een stuk beter dan tijdens de auditie. Een staande ovatie was dan ook het gevolg. Vooral Dan was enthousiast, hij vond dit optreden de verrassing van de avond.

Misschien wel één van de bijzonderste groepen van dit seizoen is toch wel The Happiness Crew. Een mix van de meest uiteenlopende mensen. Doen waar je zin in hebt en zijn wie je wil zijn is dé lijfspreuk van deze groep. Wederom lieten The Happiness Crew zien waar zij goed in zijn: dansen. Met een fijne muziekkeuze dansten zij er lustig op los. Maar of het genoeg was voor een finaleplek is nog maar even de vraag.

Twee mannen met een goochelact stonden ook in de halve finale. Ronald en Peter gaven wederom een goochel optreden. Maar niet alleen goochelden zij er op los, er kwam ook de nodige dosis humor aan te pas. Jurylid Dan mocht zelf ervaren hoe er gegoocheld werd. Het publiek genoot zichtbaar van dit optreden.

Solo danser Paulance wist al tijdens de auditie indruk te maken. Ook in de halve finale laat hij zien wat hij in huis heeft. Een spectaculair optreden met een bijzondere muziekkeuze was het gevolg. Met een ongelooflijke spierkracht stond hij in de halve finale. Met een mooi jury commentaar was Paulance een sterke stap dichtbij de finale van HGT 2016.

Als laatste stond Bob Bullee op het podium. De blinde zanger kreeg van Chantal een Golden ticket. Door dit Golden ticket plaatste Bob zich direct voor de halve finale. Opnieuw liet Bob horen wat voor een krachtige stem hij heeft. Hij zong het nummer Dry Your Eyes in een geheel eigen stijl. Met een Golden ticket op zak lijkt een finaleplek binnen handbereik.

Alle negen acts hebben één gezamenlijk doel: de finale van HGT 2016 halen. Het was aan de vier juryleden én aan een publiekspanel om te bepalen welke drie acts doorgaan naar de finale. De keuze was alles behalve eenvoudig. Negen verschillende acts met ieder een eigen unieke talent. Hoe is daar nu een keuze uit te maken? Een zware taak lijkt dan ook aan te breken.

Toch zijn de vier juryleden én het publiekspanel eruit gekomen. Het publiek heeft massaal gekozen voor Quattrobar. Deze dansers hebben zich meer dan genoeg bewezen. Zij zijn door naar de finale van HGT. Nu is het woord aan de jury: zij kozen voor dansgroep Fresh Allstars. De groep die een Golden ticket kreeg van Dan hebben zich nu dan ook geplaatst voor de finale. De derde en laatste act die zich heeft weten te plaatsten is Bob Bullee. De zanger kreeg al een Golden ticket van Chantal en staat in de liveshows.

Hiermee zit de eerste halve finale er op. Quattrobar, Fresh Allstars en Bob Bullee zijn de eerste drie acts die de kijker terug gaat zien in de finale van HGT. Volgende week vrijdag is de tweede halve finale te zien bij RTL 4. Dan zullen er opnieuw negen acts strijden voor een plek in de grote finale. 

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik.