81-jarige wint finale HGT 2014!

81-jarige wint finale HGT 2014!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond stond in het teken van de grote finale van Holland's Got Talent (HGT). Vanuit de vier halve finales werd een selectie gemaakt van negen acts. Dit zouden er acht moeten zijn, maar door een vergissing van presentator Robert ten Brink zijn dit er negen geworden. De jury werd warm onthaalt door het publiek en door Robert ten Brink. Alle drie zagen zij er oogverblindend uit, voor Chantal Janzen wist alle aandacht op te eisen met haar mooie verschijning.

De negen acts die in de finale stonden waren; Liptease, Kid Infusion, Angelique, TP4Y, Ako Taher, Naaz, Kots, J'Chanel en Léon. Deze acts wisten alle maal op geheel eigen wijze een optreden neer te zetten in de grote finale van deze talentenjacht. Voorafgaand van de optredens werden de kandidaten door familie en vrienden in het zonnetje gezet. Met mooie woorden en aanmoedigen werden zij klaargestoomd voor de finale.

Hieronder een kort overzicht van alle acts die in de finale van HGT stonden; 

1) Liptease 

De muzikale groep Liptease mocht de grote finale openen. Dit deden zij met veel energie en vol overtuiging. De vrolijke dames wisten voor een gezellige sfeer te zorgen, zowel in de studio als bij de kijkers thuis. Vooral jurylid Gordon was zeer te spreken over dit optreden. Door veel nummers van Beyoncé te gebruiken zei Gordon 'Dit moet naar Las Vegas'.

2) Kid Infusion

De dansgroep Kid Infusion wist een goede act neer te zetten. Het was ook meteen de enigste dansgroep die de finale wist te halen. De grote groep, wist het publiek flink te vermaken. De jury kon deze act ook zeker waarderen. Een waardevolle finale act, aldus de jury.

3) Angelique

Zangeres Angelique wist veel indruk te maken met haar auditie. Door haar emotionele verhaal wist ze al snel de harten van de jury te stelen. Haar aankondiging werd gegeven in gehele stijl van James Bond. De act van Angelique bestond uit titelsongs van James Bond films. Gordon vond haar goed, maar wilde graag Angelique zelf horen zingen, in plaats van zangeressen te imiteren.

4) TP4Y

De meidengroep TP4Y wist op een bijzondere manier de finale te behalen. Door een fout van Robert, gingen Kid Infusion en TP4Y allebei door naar de finale. De meiden begonnen met een langzaam nummer, maar al snel kwam er een uptempo nummer inclusief dans. Deze vrolijke meiden lieten zien dat zij wel degelijk in de finale thuis hoorden.

5) Ako Taher 

De pianist Ako wist ook de finale te halen. Met zijn bijzondere manier van piano spelen wist hij de jury te betoveren. In de finale speelde hij ook weer op zijn piano met een danseres erbij. Dan Karaty vond dat Ako beter alleen had kunnen spelen. Hij is zelf al een act en heeft verder niets nodig, aldus Dan.

6) Naaz

Zangeres Naaz zong opnieuw een zelfgeschreven nummer in de finale. Dit vond jurylid Gordon jammer, hij had haar liever een beter nummer horen zingen. De tekst van het nummer kwam wel goed aan bij Chantal. In de halve finale zong ze ook een eigen nummer en kreeg ze bijna het zelfde jurycommentaar.

7) Kots 

Het komische duo, Kots, wist wonderbaarlijk genoeg de finale te halen. Dit vrolijke duo zingt over meer over walgelijkheden. Kots past in de categorie, humor/cabaret. Gordon en Chantal zijn erg gecharmeerd van dit duo. Opnieuw kwam Kots met een bijzonder nummer die zij op geheel eigen wijze neer wisten te zetten.

8) J'Chanel

De broers die samen een nummer zongen wat door hun moeder is geschreven. Ook deden zij dit in de auditieronde en in de halve finale. Net als bij Naaz, was Gordon niet geheel positief, de zang was goed, alleen het nummer kwam niet echt over vond hij. Wel was J'Chanel uniek door een optreden te geven midden tussen het publiek.

9) Léon

Als laatste mocht de 81 jarige Léon het podium betreden. Hij zong het nummer She op geheel eigen wijze. Deze man wist al snel de jury en het publiek flink in te pakken. De andere finalisten waren ook dol op hem, dat was duidelijk zichtbaar. Na het optreden van Léon werden alle stemen bij elkaar opgeteld.

De uitslag

De uitslag volgde al redelijk snel. Van de negen acts bleven er maar drie over die kans maakten op de hoofdprijs. De drie acts die overbleven waren ; Liptease, J'Chanel en Léon. De andere zes acts vielen helaas af en maakten geen kans meer op de overwinning. De derde plek werd als eerste bekend gemaakt, dat werd uiteindelijk J'Chanel.

Daarna werd het spannend, het ging tussen Liptease en Léon. Met 44% van de stemmen wist Léon de grote winnaar te worden van HGT 2014. Daarmee werd Liptease automatisch tweede. Zanger Léon mag door zijn overwinning naar Las Vegas om daar op te treden. Van deze winnaar gaat Nederland zeker meer horen. Ook van Liptease staat een mooie carrière open, volgens Gordon. Nederland is er klaar voor.