Aanslag in Londen: Extra NOS Journaal vanaf 11:00 uur

Aanslag in Londen: Extra NOS Journaal vanaf 11:00 uur

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NOS komt om 11:00 uur met een extra NOS Journaal op NPO 1 over de aanslagen op de London Bridge en een nabijgelegen uitgaansgebied in Londen. Bij de aanslagen in de hoofdstad van Groot-Brittannië zijn gisteravond zes mensen omgekomen. Er liggen 48 gewonden in het ziekenhuis.

Rond 23:00 uur gisteravond (22.00 uur lokale tijd) kreeg de Britse politie een melding over een wit busje, dat met hoge snelheid op voetgangers op de London Bridge was ingereden. Nadat de bus tot stilstand was gekomen, sprongen drie mannen eruit en staken ze in op het uitgaanspubliek.

De Britse politie heeft de aanvallers gedood. De BBC heeft een foto gepubliceerd van een van de mogelijke daders, maar over hun identiteit is nog niets bekend. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er op dit moment geen aanwijzing zijn dat er ook Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Twee weken geleden, op maandag 22 mei, vielen er 22 doden in Manchester toen een man zichzelf opblies na een concert van Ariana Grande. Vanavond wordt er een benefietconcert gegeven in Manchester ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Het concert wordt ook in Nederland live uitgezonden.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal

Foto: NOS