NPO verhuist Tour naar NPO 2 vanwege aanslag Nice

NPO verhuist Tour naar NPO 2 vanwege aanslag Nice

Geschreven door Daniël Schalk

Vanwege extra uitzendingen van het NOS Journaal over de aanslag in de Franse stad Nice is de Tour de France vrijdag te zien op NPO 2. Op dit moment is nog onduidelijk wat de gevolgen van de aanslag voor de Tour zijn. Het Franse kabinet komt vrijdagmorgen bij elkaar in een spoedzitting.

Voor de renners staat een tijdrit op het programma, maar Frankrijk is eigenlijk met hele andere dingen bezig. De Nederlandse renner Bauke Mollema laat op Twitter weten dat zijn gedachten uit gaan naar de mensen in Nice en noemt de aanslag in Nice ‘veel belangrijker dan de Tour’.

Ook geletruidrager Chris Froome heeft op Twitter gereageerd op de aanslag. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van de afschuwelijke aanslag in Nice”, aldus de renner. “Wat een verschrikkelijk nieuws om mee wakker te worden”, zegt de Nederlandse renner Tom Dumoulin op Twitter.

Door de verhuizing van de Tour de France naar NPO 2 vervallen de programma’s Rail Away, De IJzeren Eeuw en Focus. Op NPO 1 zullen de hele dag Journaal-uitzendingen te zien zijn. De programma’s Nederland in beweging en MAX Geheugentrainer verhuizen ook van NPO 1 naar NPO 2.

Bekijk De Avondetappe op TVblik.nl/de-avondetappe