It Takes 2: 'Dé grote finale'

It Takes 2: 'Dé grote finale'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na zes weken zingen, is het tijd geworden voor de finale. Zes weken lang zongen negen Bekende Nederlanders (BN-ers) zich naar de grote finale. Slechts voor vier BN-ers zat een finaleplek er ook daadwerkelijk in. Zo staan Tooske, Bibi, Ruben én Buddy in de finale van It Takes 2. Maar wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? Dat wordt snel duidelijk in de finale.

De finale werd geopend door Alvaro Soler. Hij liet zijn nieuwste single, Animal, horen. Maar daarna zong hij samen met Tooske, Bibi, Ruben en Buddy zijn bekende hit Sofia. Dat klonk zeker niet verkeerd. Net was wel even wennen voor de vier BN-ers om eens Spaanstalig te gaan zingen. Toch ging dat helemaal niet slecht. 

Na de opening was het tijd voor het eerste duet van de avond. Die was er voor Buddy en coach Glennis. Zij zongen het rock nummer Radar Love. Als een echte rockster stond Buddy op het podium. Het wordt nu ook goed duidelijk waarom Buddy in deze finale staat. De stemmen van Buddy en Glennis samen klonken dan ook weer geweldig bij elkaar. De juryleden waren dit keer eensgezind en gaven alle drie een 8,5. Daarmee scoort Buddy met zijn eerste optreden 25,5 punten.

Tooske wilde graag een duet zingen met  Xander de Buisonjé. Samen zongen zij When I Was Your Man op geheel eigen wijze. Het was ook bijzonder om Xander in het Engels te horen zingen. Dat is toch iets wat niet vaak voor komt. Ook Tooske deed het weer erg goed. Zij stond ook meer dan terecht in deze finale. Een staande ovatie van het publiek kon dan ook niet uitblijven. Angela en Gerard gaven beiden een 8,5. Nielson gaf een halve punt minder, een 8. In totaal scoorde Tooske 25,0 punten.

Als derde stond Bibi op het podium. Zij zong een duet met Edsilia Rombley. Samen zongen zij het funky nummer Chain Of Fools. Dat klonk zeker niet slecht zeg. De stemmen van Bibi en Edsilia bleken best goed bij elkaar te passen. Wederom een staande ovatie voor dit muzikale duo. Volgens Gerard stond er een zangeres op het podium. Angela vond Bibi de beste zangeres van deze competitie. Zij gaf Bibi dan ook een dikke 9. Ook Nielson gaf een 9, terwijl  Gerard een 9,5 uitdeelde. In totaal scoorde Bibi hiermee 27,5 punten.

Feeling Good werd gezongen door Ruben en coach Trijntje. Wederom liet Ruben merken dat hij de nieuwe Jan Versteegh is geworden. Ook Jan koos er vorig jaar voor om verschillende soulnummers te gaan zingen. De stemmen van Ruben en Trijntje klonken dan ook weer prima bij elkaar. Maar of dat ook genoeg zal zijn voor een overwinning? Gerard en Angela gaven beiden een 8,5. Nielson was iets voorzichtiger en gaf een 8. In totaal scoorde Ruben dan ook 25,0 punten, evenveel als Tooske.

Het tweede duet van Ruben was samen met Elske DeWall. Zij zongen samen met nummer In The Ghetto. Dat klonk ook zeker niet slecht. De stem van Elske en Ruben pasten ook wel goed bij elkaar. Dit gevoelige nummer wist indruk te maken bij het publiek, die weer een staande ovatie gaf. Gerard en Angela gaven beiden een 8,5. Nielson gaf maar liefst 9 punten. In totaal scoorde Ruben 26,0 punten. Bij elkaar opgeteld komt Ruben uit op 51,0 punten.

Buddy wilde maar wat graag een duet zingen met Martin Buitenhuis. Samen zongen zij het Nederlandstalige nummer, Mijn Houten Hart. De stemmen van Buddy en Martin vond ik niet heel sterk samen. Het duet klonk daardoor iets minder dan ik van Buddy gewend was. Toch deed Buddy het weer heel erg goed. De jury was erg positief over dit optreden. Buddy kreeg maar liefst drie keer een 9! Daarmee scoorde hij even 27,0 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde Buddy 52,5 punten!

Bibi zong het nummer This Town met haar coach Waylon. Dit rustige nummer leek wel erg goed bij Bibi te passen. Het werd dan een echt intiem nummer van Bibi en Waylon. Nu kwam de stem van Bibi pas echt goed aan bod. Dat Bibi kan zingen is nu wel meer dan duidelijk geworden. De punten van de jury waren ook erg hoog. Nielson en Gerard gaven beiden een 10! Angela gaf een halve punt minder, een 9,5. In totaal scoorde Bibi daarmee 29,5 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde Bibi 57,0 punten, waardoor de overwinning wel erg dichtbij is gekomen.

Het laatste duet was er voor Tooske. Zij zong samen met coach Trijntje het funky nummer Think. Dit nummer leek enorm goed gekozen te zijn. Tooske en Trijntje klinken samen dan ook heel er goed. Het gaat nog spannend worden of Tooske bij de laatste twee BN-ers hoort. Zij kreeg van Nielson en Angela 9 punten. Gerard gaf een 9,5 voor dit optreden. In totaal scoorde Tooske 27,5 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde Tooske 52,5 punten, evenveel als Buddy.

Bibi is in ieder geval geëindigd bij de laatste twee. Maar met wie staat er tegenover haar? Wordt dat Ruben, Buddy of Tooske? Het liefst zou ik Buddy willen zien. De punten van de juryleden tellen nu niet meer mee. Het is aan het publiek wie er doorgaat en wie er afvalt. Maar helaas viel Buddy af. Ook Ruben kreeg niet genoeg stemmen van het publiek. Tooske kreeg de meeste punten en stond recht tegenover Bibi. 

De eindstreep:

Bibi zong weer een duet met haar coach Waylon. Zij zong het nummer Let It Go. Het nummer werd enorm goed ontvangen door de jury. Zij kreeg niet één, niet twee, maar drie keer een 10! Daarmee eindige Bibi met een mooie 30,0 punten!

Tooske zong weer met Trijntje voor de laatste keer. Zij zongen samen het nummer Roar. Een mooie afsluiting, van een mooie muzikale avond. De juryleden vonden het ook heel erg goed. Niet één, niet twee, maar ook drie keer een 10! Ook Tooske scoorde met haar laatste optreden 30,0 punten!

En nu? Wat nu? Het publiek mocht wederom haar stem uitbrengen. Met maar liefst 64 stemmen van het publiek werd Bibi de winnares van It Takes 2 2017! De eindstreep was dan ook zenuwslopend. Ik vind Bibi een goede winnares. Ik zag liever Buddy winnen, maar goed, Bibi heeft het heel goed gedaan!

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.