It Takes 2: 'De halve finale - Buddy's hoge noot'

It Takes 2: 'De halve finale - Buddy's hoge noot'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Langzaam maar zeker komt het einde van It Takes 2 in zicht. Het is nu de hoogste tijd voor de halve finale. In totaal strijden er nog maar zes Bekende Nederlanders (BN-ers) tegen elkaar. Bibi, Holly, Ruben, Tooske en Buddy moeten nu ook een solo nummer gaan zingen. Daarnaast staat er ook een duet op het programma met hun coach. De halve finale wordt geopend door een solo optreden van Bibi.

Bibi koos ervoor om het nummer Be The One te zingen. Als een echte zangeres stond ze daar maar mooi even te zingen. Ook de juryleden vonden het een goede opening. Volgens Nielson is zij dan ook zijn favoriet van deze avond. Hij beloonde dit optreden dan ook met een 9. Gerard beloonde Bibi ook met een 9. Maar Angela deed er nog iets bij en gaf een 9,5! In totaal scoorde Bibi maar liefst 27,5 punten

Het tweede optreden was er voor Holly. Haar eerste optreden was samen met Waylon. Samen zongen zij het mooie nummer, Love You More. Het werd een vrij intiem en gevoelig optreden. Holly heeft zichzelf overtroffen met dit nummer. De stemmen klinken dan ook weer ontzettend goed bij elkaar. Van zowel Gerard als van Angela kreeg Holly een 9. Nielson was iets milder en gaf een 8,5. Bij elkaar opgeteld scoorde Holly 26,5 punten.

Ruben stond klaar voor zijn solo optreden. Hij zong You Never Walk Alone op geheel eigen wijze. Dat deed Ruben zeker niet slecht. Dit nummer leek wel goed te passen bij de stem van Ruben. Het lijkt er sterk op dat hij inderdaad in de voetstappen van Jan Versteegh zal treden. Maar gaat Ruben er straks ook met de winst vandoor? Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Gerard en Angela gaven voor dit optreden een 8. Nielson gaf Ruben een 8,5 wat een totaal score maakt van 24,5 punten.

Swingend en dansend stond Buddy op het podium. Samen met coach Glennis zong hij het nummer Love Never Felt So Good. Dansen kan Buddy als de beste, dat weet de kijker inmiddels wel. Maar het zingen gaat Buddy ook steeds beter af. Wat was toch weer een fijn optreden. Het publiek genoot zichtbaar van Buddy's optreden. De juryleden waren wel voorzichtig met de punten. Angela gaf een 7,5 Gerard gaf ook 8 en Nielson gaf ook een 7,5. In totaal scoorde Buddy 23,0 punten, de laagste score tot nu toe...

Tooske mocht haar solo optreden geven. Zij zong het nummer California Kingbed. Ook zonder haar coach, Trijntje, wist Tooske wel raad op het podium. Het werd een erg goed én sterk optreden. Staat Tooske met een halve voet in de finale? Dat lijkt nu wel bijna te gaan gebeuren. Toch hangt dit af wat de juryleden er van vinden. Gerard en Angela gaven beiden een 8,5. Nielson bleef er net onder zitten en gaf een 8. In totaal scoorde Tooske 25,0 punten.

Na haar solo optreden, mocht Bibi ook een duet met haar coach, Waylon, zingen. Zij zongen samen het uptempo nummer Perfect Strangers. Wat een enthousiasme, wat een kracht wat een goed optreden! Samen deden zij het dan ook heel erg goed. De juryleden waren ook behoorlijk tevreden. Angela gaf een 9,5 en Gerard en Nielson gaven beiden een 9. In totaal scoorde Bibi weer 27,5 punten. Bij elkaar opgeteld scoort Bibi 55,0 punten!

Have You Met Miss Jones? Dat vroegen Ruben en coach Trijntje zich af. De twee stemmen klonken weer goed bij elkaar. Hieruit bleek wel weer dat Ruben echt de nieuwe Jan Versteegh wil worden. Dat is die bij deze geworden! Dat kan niemand hem meer afpakken. Nielson gaf het hoogste cijfer, een 9. Gerard gaf een 7,5 en Angela gaf een 8. Bij elkaar opgeteld scoorde Ruben 24,5. Bij elkaar opgeteld scoort Ruben 49,0 punten.

Holly mocht nu haar solo optreden geven. Zij zong het krachtige nummer Stronger. Met een rustige start ging het daarna helemaal los. Wat was dit een ontzettend goed optreden! Holly mag zo direct naar de finale, als het aan mij ligt. Maar de jury bleef een beetje achter met de punten. Angela en Nielson gaven beiden een 7,5. Gerard gaf een 8 aan Holly. Bij elkaar opgeteld scoorde Holly 49,5 punten, een tweede plek, tot nu toe!

Buddy stond klaar voor zijn solo optreden. Hij besloot om het Nederlandstalige nummer Afscheid te gaan zingen. Glennis maakte zich een beetje zorgen. Dit is niet een heel eenvoudig nummer,maar Buddy deed het wel! Met een hele mooie uithaal wist Buddy iedereen te overtreffen! Buddy is echt dé held van It Takes 2. Maar de punten vielen ontzettend tegen; Nielson 7,5, Gerard 8,5 en Angela 7,5. Bij elkaar opgeteld scoorde Buddy 46,5 punten. Alles hangt nu af van het publiek...

Tooske en haar coach Trijntje zongen samen met nummer Roar. Dat werd weer een goede samenwerking. Maar zal Tooske ook 'brullen'  om de punten van de jury? Het publiek genoot zichtbaar van dit optreden. Tooske nam na het optreden even het woord om de jury te 'dissen'. Zij vond dat het wel tijd was voor hoge punten. Die kreeg Tooske dan ook van Nielson; 10 punten! Gerard gaf een 9 en Angela gaf een 9,5. Bij elkaar opgeteld scoorde Tooske 53,5 punten, een tweede plek én verzekerd voor een plek in de finale.

Bibi en Tooske hebben zich automatisch geplaatst voor de finale van volgende week zaterdag. Nu is het nog even de vraag wie er mee de finale in gaan? 

De publieksjury gaf haar mening. Met 40 stemmen is Buddy zeker van een plek in de finale! Het ging tussen Holly en Ruben. Met een heel klein verschil wist Ruben, heel verrassend, de finale te halen. Hij kreeg 31 punten en Holly kreeg er 29.

Volgende week strijden Bibi, Tooske, Buddy én Ruben om de winst van It Takes 2. Maar wie gaat er daadwerkelijk met de winst ervan door? Dat zal volgende week snel duidelijk worden! Ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Laat die finale maar snel komen.

Tot volgende week!

It Takes 2 is iedere zondagavond om 21.10 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik. 

Foto: William Rutten