Summer Songs: Nationaal Hitteplan

Summer Songs: Nationaal Hitteplan

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is hoogzomer in Nederland. De temperaturen bereiken ruim 30 graden. Op sommige plekken in Nederland is zelfs sprake van 32 en 33 graden. De één vindt het fijn, de ander is er niet zo gek op. Maar warm of niet, bij deze zomerse temperaturen horen natuurlijk de beste zomerhits.

Vanwege deze extreem hoge temperaturen is het tijd om de zomerhits in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Op warme zomerdagen, zoals deze, is het natuurlijk wel fijn om naar muziek te luisteren. Er zijn enorm veel zomerhits. Lees, luister én geniet van de zomer en al haar zomerse muziek.

Wanneer je aan zomermuziek denkt, denk je meteen aan Shakira. De Colombiaanse zangeres heeft meerdere zomerhits op haar naam staan. In 2001 werd zij bekend in Nederland met haar hit Whenever, Wherever. Dit nummer was meteen dé doorbraak in Europa voor Shakira. Niemand kon vanaf dat moment meer om haar heen. Deze zomerhit stond dan ook wekenlang bovenaan de hitlijsten.

Naast Whenever, Wherever bracht Shakira natuurlijk meer zomerhits uit. Zo scoorde zij de hit Hips Don't Lie, samen met rapper Wyclef Jean. Voor het WK voetbal in 2010 scoorde Shakira de hit Waka Waka (This Time For Africa) in samenwerking met Freshly Ground. Daarna bracht Shakira ook nog Spaanstalige zomerhits uit, zoals Loca.

Beluister hieronder Waka Waka (This Time For Africa) van Shakira:

Collega zangeres Jennifer Lopez maakte ook veel zomerhits. Zo scoorde zij een enorme zomerhit met het nummer Let's Get Loud. Ook het nummer I'm Real deed het erg goed in de zomermaanden. Samen met rapper Pitbull scoorde Jennifer ook nog een grote zomerhit met het nummer On The Floor.

Rihanna maakt ook bijzondere muziek. De zangeres maakte ook veel zomerse nummers. Zo scoorde de zangeres met het nummer Don't Stop The Music. Daarnaast scoorde Rihanna met Only Girl (In This World) ook een enorme zomerhit. Where Have You Been is ook een nummer die het erg goed deed in de zomer.

De zomerperiode is ook goed om een hit te scoren. Dat moet Carly Rae Jepsen ook gedacht hebben. Zij maakte het nummer Call Me Maybe. Niemand kon vanaf dat moment meer om haar heen. Het aanstekelijke nummer zorgde ervoor dat Carly een wereldwijde hit scoorde. Iedereen ging helemaal los op dit nummer. Op YouTube zijn al veel video's verschenen waarbij iedereen het 'Call Me Maybe' moment nadoet.

Beluister hieronder Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen:

Alexis Jordan, een kandidaat van America's Got Talent, scoorde ook een zomerhit. Zij bracht haar debuutsingle, Happiness uit. Dit nummer werd bijzonder goed ontvangen op de radio. De melodie en de tekst spraken veel luisteraars aan. Zeker op een warme zomeravond kon dit nummer dan ook zeker niet ontbreken.

Zomer én een dansje:

Maar waar moet een zomerhit aan voldoen? Zijn daar bepaalde eisen aan verbonden? Dat is niet echt te zeggen. Een zomerhit moet vooral een fijne melodie en een goede (vrolijke) tekst hebben. In de zomermaanden willen de luisteraars dan ook vrolijke muziek horen. Als een dansje in voor komt,dan is dat natuurlijk helemaal goed.

Zo kwam er een liedje over ketchup. Las Ketchup bracht hun single The Ketchup Song uit. In de videoclip van dit nummer was een dansje te zien die iedereen maar wat graag wilde dansen. Een ander mooi voorbeeld is toch wel de Macarena van Los Del Rio. Dit bekende nummer keert iedere zomer terug op de radio. Iedereen kan deze dans dan ook met gemak nadoen (misschien moeten mensen ook even oefenen).

Beluister hieronder de Macarena van Los Del Rio:

De Nederlandse zangeres Caro Emerald scoorde ook een zomerhit. Haar single, A Night Like This, werd een groot succes in Nederland. De melodie is met recht zomers te noemen. Dit is een nummer die je luistert op een warme zomeravond, aan het water, of in de tuin. Het is een nummer die zeker nooit verveelt en ieder jaar terugkeert.

Nu zijn er veel zangeres die zomerse muziek gemaakt hebben. Hoe zit dit nu bij zangers? Maken die geen zomerse muziek? Zanger Enrique Iglesias lijkt alleen maar zomerhits te scoren. Iedere zomer lijkt de latin zanger de ene hit na de andere te scoren. Zo scoorde hij een grote hit met Do You Know? (The Ping Pong Song). Daarnaast bracht hij zomerhits uit zoals; Tonight (I'm Loving You), Bailamos en Escape.

Collega zanger, Ricky Martin, kan er ook wat van. Ook hij scoorde meerdere zomerhits. Zo werd het nummer Livin' La Vida Loca, een enorme hit. Dit nummer werd zelfs ingezet in de animatiefilm Shrek. Ook scoorde Ricky een hit met het nummer Maria. Beide zangers, Enrique en Ricky, scoren ook met anderen zomerse hits.

Beluister hieronder Livin' La Via Loca van Ricky Martin:

Zo nam Enrique het nummer Heartbeat op samen met Nicole Scherzinger, de leadzangeres van de Pussycat Dolls. Ricky scoorde een paar jaar geleden een hit met het nummer Vente Pa Ca. Hierop besloot hij ook een Engelstalige versie op te nemen. Dit deed hij met zangeres Delta Goodrem.

Dit was een speciale, ingelaste, editie van Summer Songs. In de zomer zullen er acht nieuwe edities verschijnen van Summer Songs. Dan zal er weer één artiest centraal staan. Maar vanwege de zomerse temperaturen wil Showbizznetwork.nl het zomerse gevoel al een beetje aanwakkeren. Geniet van de zon en geniet zeker van de zomerse muziek.

Met deze artiesten wordt het een muzikale zomer. Alle bovengenoemde artiesten hebben meerdere zomerhits op hun naam staan. Het zijn nummers die ieder jaar weer terug keren op de radio. Zo maken verschillende radiozenders, zoals Sky Radio en Qmusic ook iedere zomer een speciale hitlijst. In deze hitlijsten komen de artiesten dan ook meerdere malen voorbij.