Summer Songs 2016: #3 Colbie Caillat

Summer Songs 2016: #3 Colbie Caillat

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Colbie Caillat brak in 2007 door in Nederland. Met haar eerste single Bubbly veroverde Colbie de hitlijsten. Het werd een zomers nummer met veel gitaar invloeden. Een rustig nummer die zeker indruk maakte. Niemand kon op dat moment meer om Colbie heen. Op YouTube is de videoclip al door 52.688.064 mensen keer bekeken.

Maar daar bleef het natuurlijk niet bij. In 2009 werd Fallin' For You uitgebracht als single. Opnieuw maakte Colbie weer een zomers nummer. De melodie en de tekst passen enorm goed bij elkaar. In de videoclip maakt Colbie een uitstapje met een vriend. Het lijkt erop alsof de vriend grote moeite moet doen om het hart van Colbie te veroveren. 

Dit lukt na verloop van tijd dan ook. Colbie ziet waar haar vriend mee bezig is. Ze vindt het leuk hoeveel moeite hij voor haar doet. Maar ze weet zich in het begin geen raad met haar gevoelens. Toch besluit ze naar haar gevoel te luisteren en gaat voor de liefde.

Een nummer die zeker zomers te noemen is. Vooral door de melodie en de gitaarinvloeden. Die combinatie maakt de muziek van Colbie vrij uniek. Er zijn meer artiesten die muziek maken met onder meer een gitaar. Maar de muziek die Colbie maakt is gewoon uniek. Haar nummers zijn stuk voor stuk uniek, bijzonder, gevoelig en vaak zomers.

Ook in 2011 bracht Colbie een zomerse single uit. In dat jaar kwam het nummer I Do uit. Opnieuw werd meteen duidelijk dat dit ook een zomerhit zou gaan worden. Weer een vrolijke melodie, een leuke test en natuurlijk de gitaar invloeden. Op Youtube is de videoclip van dit nummer al door 26.620.845 mensen bekeken. De videoclip is ook vrij zomers te noemen.

Naast een aantal solo nummers, heeft Colbie ook een aantal duetten opgenomen. Zo nam Colbie een duet op met Taylor Swift. Het nummer, Breathe, werd een gevoelig en vooral rustig nummer. Het werd in Nederland geen grote hit. Maar de gitaarinvloeden waren zeker hoorbaar. Een mooie mix van country en pop in één nummer. Over Taylor Swift is in 2015 ook een Summer Songs verschenen. Lees die editie hier nogmaals terug.

Maar met zanger Jason Mraz nam Colbie wel een zomerse single op. Het nummer Lucky werd in 2009 een hit. Deze zomerhit gaat over de liefde tussen twee vrienden. Gelukkig ben ik verliefd op mijn beste vriend is een regel uit Lucky die veel terug komt. Jason en Colbie zijn beste vrienden in de videoclip. Maar langzaam lijkt er meer te zijn dan alleen vriendschap. De gitaar komt ook in dit nummer zeker voorbij.

Deze twee artiesten hebben hun krachten gebundeld en kwamen met deze zomerse single. De videoclip van Lucky heeft al meer dan 91.702.383 views behaald op YouTube. De stemmen van Jason en Colbie passen ook erg goed bij elkaar. Een zomers duet die meer dan geslaagd is.

Daarnaast kwam Colbie weer met een solo nummer. Brighter Than The Sun is ook een typisch zomers nummer. De titel van de single zegt al meer dan genoeg. Dit is een ontzettend vrolijk zomer nummer geworden. Een vrolijke melodie mét een vrolijke videoclip. Het kan dan ook niet anders dan dat dit een zomerhit is geworden. Alles aan dit nummer lijkt te matchen met de zomer. Het aantal views op YouTube is inmiddels opgelopen tot 18.697.463.

In 2012 kwam de single Favorite Song uit. Opnieuw was dit een duet tussen Colbie en Common. Aan de videoclip te zien is ook dit een zomers nummer. Vooral de melodie heeft een herkenbaar deuntje die niet snel uit je hoofd gaat. Meer dan 2 miljoen mensen hebben deze videoclip inmiddels al bekeken.

Naast deze vele zomerse singles heeft Colbie ook een gevoelig nummer uitgebracht. Misschien is dit wel één van haar mooiste singles tot nu toe. Het nummer Try gaat over dat je jezelf moet kunnen zijn. Maar het lijkt er op alsof anderen steeds meer van je verwachten. Je hoeft niet zoveel je best te doen, je moet gewoon jezelf kunnen zijn. Een erg gevoelig en mooi nummer.

Ook in het nummer Try komt de gitaar duidelijk terug. Maar op een goede manier, wordt de tekst op de voorgrond gebracht. De tekst van Try is ontzettend mooi zodat dat zeker aankomt. Het is dan wel geen zomer nummer, maar wel een nummer die niet mag ontbreken in deze Summer Songs. De videoclip van Try is hieronder te bekijken en te beluisteren.

Hiermee is de derde editie van Summer Songs een feit. Volgende week zal er een nieuwe editie verschijnen. In de Summer Songs van volgende week zal opnieuw een zangeres centraal staan. Welke dit is, zal volgende week duidelijk worden. Zorg dat je die zeker niet mist!

Bekijk hieronder de videoclip van Try:

https://www.youtube.com/watch?v=GXoZLPSw8U8

 

Bekijk hieronder de videoclip van Brighter Than The Sun

https://www.youtube.com/watch?v=KU5o6M7S5nQ

Bekijk hieronder de videoclip van Favorite Songs:

https://www.youtube.com/watch?v=vYUkq8JAal4