Late night soap De Spa komend najaar op Net5

Late night soap De Spa komend najaar op Net5

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De late night soap De Spa zal komend najaar te zien zijn op Net5. De serie werd een jaar geleden gepresenteerd tijdens de perspresentatie van SBS Broadcasting en zou in het voorjaar van 2017 in première gaan, maar de eerste late night soap van Nederland komt pas in het najaar op de buis.

De makers van De Spa geloven dat er op de Nederlandse televisie plek is voor een nieuwe soap.  “Anders dan bijvoorbeeld GTST is er meer ruimte voor humor”, zegt hoofdrolspeelster Annette Barlo vandaag in De Telegraaf. “Ik ben bevooroordeeld, maar deze serie is zo grappig”, vervolgt de actrice.

De Spa gaat over Tess, gespeeld door Annette, en haar wellness center. “Het voordeel is ook dat er op de late avond veel mag. Het is dus niet zo dat we daarom met opzet van alles doen, maar er zit ook humor in qua seksdingetjes. Het lijkt wat dat betreft op Sex and the City”, zegt ze in de krant.

De late night soap telt honderd afleveringen en zal komend najaar rond 22:30 uur te zien zijn op Net5. De vrouwenzender gaat met de serie de concurrentie aan met talkshows RTL Late Night op RTL4 en Pauw/Jinek op NPO 1 en het nieuwsprogramma Hart van Nederland op zusterzender SBS6.

Bekijk De Spa op TVblik.nl/de-spa

Foto: SBS