Late night soap De Spa start met 300.000 kijkers

Late night soap De Spa start met 300.000 kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe late night soap De Spa van vrouwenzender Net5 is maandagavond van start gegaan met 300.000 kijkers. Het marktaandeel van Net5 komt met De Spa uit op 6,3 procent, ver boven het zendergemiddelde van de vrouwenzender van SBS, de zendergroep van producent John de Mol.

De late night soap speelt zich af in een luxe wellnesscomplex waar ambitie, intriges en passie aan de orde van de dag zijn. Actrice Annette Barlo vertolkt de hoofdrol van eigenaresse Tess. Daarnaast zijn ook onder meer Vajèn van den Bosch, Juvat Westendorp en Beau Schneider in de soap te zien.

Net5 neemt met De Spa een groot risico. Morgen zal blijken of de soap de kijker op de tweede avond weet vast te houden. Zenderbaas Annelies Sitvast zei gisteren in het Algemeen Dagblad dat alle afleveringen worden uitgezonden, ook als de cijfers tegenvallen. “Je moet zoiets de tijd geven”, zei Sitvast.

De late avond bestaat op de Nederlandse televisie vooral uit actualiteitenprogramma’s. Humberto Tan trok met RTL Late Night recht tegenover De Spa 635.000 kijkers, goed voor 17,1 procent marktaandeel. NPO 1 trok tegenover De Spa 904.000 kijkers met Het Familiediner, goed voor 18,0 procent marktaandeel.

De Spa is van maandag t/m donderdag om 22:30 uur te zien op Net5.

Foto: SBS / Reinier Bergsma