Everon Jackson Hooi pakt hoofdrol in de internationale speelfilm
Bron: Pixabay

Everon Jackson Hooi pakt hoofdrol in de internationale speelfilm

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Acteur Everon Jackson Hooi, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden speelt de hoofdrol in een nieuwe internationale speelfilm. De poëtische en magische film zal in zijn geheel worden opgenomen op Curaçao, waar de volledige cast zijn roots heeft liggen. 

De andere hoofdrollen zullen worden vertolkt door gelauwerd kunstenaar en regisseur Felix de Rooy, die met deze film voor het eerst vóór de camera te zien zal zijn en de 10-jarige Curaçaoënaar Tiara Richards die eveneens zal debuteren in deze film. 

Vliegende Vissen Verdrinken Niet is geïnspireerd op verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven door de Arowakken, de oorspronkelijke bewoners en indianenstam van Curaçao. 

Everon Jackson Hooi over Vliegende Vissen Verdrinken Niet: “Toen ik het script las, werd ik meteen geraakt door het verhaal dat draait om keuzes maken en loslaten. Dat zijn voor mij hele herkenbare onderwerpen. Bovendien speelt het zich af op Curaçao waar mijn roots liggen. Niet de witte stranden en heerlijke baaien, maar het rauwe achterland waar ik zelf ben opgegroeid. Dat alles maakt deze film heel persoonlijk. Het is een film die iedereen moet zien omdat het gaat over geloven in je eigen kracht, vooruit kijken en durven dromen. Iets waar iedereen inspiratie uit kan putten.”

Vliegende Vissen Verdrinken Niet is eind 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen.