Ook NPO 1 met documentaire over prinses Diana

Ook NPO 1 met documentaire over prinses Diana

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 1 komt ook met een documentaire over prinses Diana. Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs en wereldwijd worden er daarom documentaires over de prinses uitgezonden, ook in Nederland op RTL4, SBS6 en RTL8.

Nu maakt AVROTROS bekend dat zij op woensdag 30 augustus ook een documentaire over prinses Diana zullen uitzenden. De docu ‘Diana: zeven dagen die de wereld schokten’ laat zien wat de praktische en emotionele gevolgen waren van de week tussen haar overlijden en haar begrafenis.

Daarnaast laat de documentaire ook zien hoe de dood van Diana de toekomst van de Britse monarchie heeft beïnvloed. Het koningshuis koos er destijds voor om op hun landgoed in Balmoral buiten het publieke oog te blijven en weigerden om de vlag op Buckingham Palace halfstok te hangen.

De documentaire laat de ingewikkelde voorbereidingen en onderhandelingen zien voorafgaand aan de begrafenis van prinses Diana in Westminster Abbey. En dat terwijl de Britse koninklijke familie en haar adviseurs ondertussen met alle macht probeerden de prinsen William en Harry te beschermen.

RTL4 zendt 27 augustus de veelbesproken documentaire ‘Diana, Our Mother: Her Life and Legacy’ uit, waarin haar zoons William en Harry praten over het leven van hun moeder. SBS6 zendt de documentaire ‘Diana: de geheime tapes’ uit, waarin ‘Lady Di’ in nooit eerder vertoonde beelden over haar leven praat.

‘Diana: zeven dagen die de wereld schokten’ is 30 augustus om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS / Princess Diana Archive / Stringer