RTL test hersens bekende Nederlanders in nieuwe spelshow

RTL test hersens bekende Nederlanders in nieuwe spelshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Nicolette Kluijver en Carlo Boszhard komen vanaf begin september met een nieuwe informatie spelshow. In Een Goed Stel Hersens gaan bekende Nederlandse stellen bij de verkenning van hun gezamenlijke hersencapaciteit.

Hoe goed werken hun breinen samen? Waar is HIJ goed in? En waar is ZIJ goed in? Hoe goed kennen ze elkaars kwaliteiten? De stellen gaan de uitdaging aan en zetten samen hun hersens in voor een zelfgekozen goed doel.  Hoewel het fysieke verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke brein niet groot is, gebruiken mannen en vrouwen hun hersens aantoonbaar anders. 

Hoewel het fysieke verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke brein niet groot is, gebruiken mannen en vrouwen hun hersens aantoonbaar anders. Zo kan er een groot verschil zijn tussen vaardigheden, talenten en zwakheden.

Vooraf worden de hersens van de BN’ers gescand en de resultaten geduid door wetenschapper Iris Sommer. Zij bespreekt de bijzonderheden van elk brein en geeft een overzicht van de sterke en zwakke punten van elke kandidaat. Daarnaast geeft ze leuke feiten over de bekende breinen.

Een Goed Stel Hersens is vanaf donderdag 14 september om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL