EO start met online serie over pesten

EO start met online serie over pesten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Aanstaande zaterdag start de Evangelische Omroep met de nieuwe online serie #Kelseyislelijk. De serie maakt deel uit van de landelijke ‘Week Tegen Pesten’ en de themaweek Zapp Tegen Pesten. Het programma volgt een week lang Kelsay die op haar te make krijgt met een pestsituatie.

In #Kelseyislelijk neemt Kelsey het op tegen pesters in haar klas, waardoor ze zelf het doelwit van pesten wordt. Deze realtime online serie maakt het thema ‘pesten’ zichtbaar en bespreekbaar. Realtime betekent dat als er maandagochtend 10.00 uur iets op het schoolplein gebeurt, de scène ook op maandag om 10.00 uur online komt.

Het verhaal en de personages uit de serie worden uitgebreid op Instagram. Op zaterdag 24 september is het hele verhaal om 15.00 uur te zien op NPO Zapp. De komende week kunnen kinderen via zapp.nl en door #maakeenvuist te gebruiken op social media laten zien dat zij tegen pesten zijn.

De online serie Kelsey is lelijk is te zien via eo.nl/kelseyislelijk en op zaterdag 24 september om 15.00 uur op NPO Zapp.

Foto: EO