Omroep Brabant met nieuw seizoen Brabant Wereldwijd

Omroep Brabant met nieuw seizoen Brabant Wereldwijd

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Omroep Brabant komt met een nieuw seizoen Brabant Wereldwijd. Het nieuwe seizoen start vanaf zaterdag 23 september. In het nieuwe seizoen volgt de zender opnieuw twee Helmonders die samen de wereld rond gaan om Brabanders op te zoeken die in het buitenland wonen.

Elk jaar posten Rob en Martijn een oproep om jezelf of een ander aan te melden voor het programma. Dit jaar kwamen er een record aantal van 1200 aanmeldingen binnen.

Rob Deelen: 'Meer dan driekwart zijn Brabanders met een camping of B&B in Frankrijk of Spanje. Dat is niet waar wij op zoek naar zijn. Wij zijn op zoek naar de pareltjes, naar de mensen met een heel bijzonder verhaal. Na wat research en skype gesprekken selecteren we uiteindelijk een top 25. Daarna kijken we hoe we dit reis- en prijstechnisch kunnen plannen'. Een hele uitdaging dus!

Na het derde seizoen bleef het niet stil rondom Rob en Martijn. In landelijke media maar ook op tv werd aandacht besteed aan het programma Brabant Wereldwijd. Zo bezocht Ivo Niehe Rob en Martijn thuis in hun studio voor zijn programma de TV show.

Foto: Omroep Brabant