Katja Schuurman nieuwe presentatrice Memories

Katja Schuurman nieuwe presentatrice Memories

Geschreven door Pieter Jongsma

Anita Witzier stopt na twintig jaar met de presentatie van Memories. Katja Schuurman neemt de presentatie van het programma over. Dat is vandaag bekendgemaakt in de radiouitzending van Gijs Staverman op NPO Radio 2.

“Ik heb aan heel veel mensen prachtige cadeautjes kunnen geven. Na twintig jaar is het tijd geworden om het kind los te laten en over te dragen aan een heel lieve, beeldschone, multigedisciplineerde, fantastische collega: Katja Schuurman“, zo laat ze in de uitzending weten.

Witzier maakt zich geen zorgen over de toekomst van het programma.  “Ik weet zeker dat het bij Katja in heel goede en kundige handen is. Heel veel mensen zeggen dat het programma aan mij hangt, maar dat is niet waar. Als Katja het doet, dan doet ze het helemaal op haar eigen manier. Dat is de beste manier, want daardoor wordt het haar programma.”

“Ik heb al één aflevering mogen draaien. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit nu ga doen. Ik heb Anita ook gebeld voor tips. Ze zei: ‘Ga in elk geval niet zelf heel hard huilen.’ En bij de eerste hereniging huilde ik tranen met tuiten...”, zo laat Schuurman weten over de eerste opnames.

Foto: KRO-NCRV / Dilani Butink