Katja Schuurman is de nieuwe co-host in Zomer met Art

Katja Schuurman is de nieuwe co-host in Zomer met Art

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

RTL 4 presentatrice, Katja Schuurman, is vanaf maandag de co-host van Art Rooijakkers. Dat maakte hij vrijdagavond bekend in zijn talkshow, Zomer met Art. Voor Katja is het haar tweede televisieoptreden bij de commerciële zender. Zij presenteerde eerder dit jaar het programma, Gemaakt in Nederland, samen met Tijl Beckand.

Voor Katja bij RTL 4 kwam, werkte ze eerder bij BNNVARA en KRO-NCRV. Voor deze laatste omroep presenteerde zij het populaire programma Memories. Maar na één seizoen vond Katja het wel genoeg en stapte ze over naar RTL. Het duurde wel lang voor ze daadwerkelijk voor de commerciële zender aan de slag kon.

Katja is de opvolgster van Ellie Lust. Zij was afgelopen week de co-host van Art. Dat vond ze zelf heel erg leuk om te doen, gaf ze vrijdag aan. Ellie en Art kennen elkaar van de Pride in Amsterdam en van het spelprogramma Wie de Mol?

Aanstaande maandag is Ellie overigens te zien in de documentaire, Ellie aan de verkeerde kant. Hierin gaat de presentatrice in gesprek met slachtoffers en daders van homogeweld. Want welke impact heeft het op de mensen? Misschien nog wel belangrijker, waarom doen mensen dat?

Art begon zijn talkshow met Richard Groenendijk. Daarna volgde Ryanne van Dorst hem weer op. RTL-Nieuwslezeres Merel Westrik volgde Ryanne weer op. Daarna waren Evi Hanssen en Gert Verhulst ook te zien als co-host.

Vanaf maandag zal Katja te zien zijn naast Art. Van tevoren werd overigens niet bekend gemaakt dat Katja een co-host zou vormen. Wie weet probeert RTL met Katja de kijkcijfers wat omhoog te krijgen. Zomer met Art kampt nog altijd met lage kijkcijfers. Toch besluit RTL nog door te gaan met deze talkshow.

Zomer met Art is iedere werkdag om 22.30 uur te zien bij RTL 4. Je kunt Zomer met Art terugkijken via Gids.tv

Foto: Roland J.Reinders