Alberto Stegeman presenteert Amerikaans experiment

Alberto Stegeman presenteert Amerikaans experiment

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Alberto Stegeman presenteert het nieuwe programma Undercover achter tralies. In het nieuwe programma laten mensen zich 60 dagen lang vrijwillig undercover opsluiten achter de tralies.

Het Amerikaanse experiment volgt 60 dagen lang de undercover mensen achter de tralies. De sheriff van de Clark County Jail in de Amerikaanse staat Ohio wil weten hoe de drugs binnenkomen, welke agenten mogelijk corrupt zijn en of er dingen verbeterd kunnen worden in zijn gevangenis. Zeven Amerikaanse burgers laten zich hiervoor vrijwillig opsluiten, ieder met hun eigen undercover verhaal waarvoor ze zogenaamd vastzitten.

60 dagen lang observeren zij alles wat er in hun cellenblok gebeurt, om dit vervolgens te rapporteren aan de baas van de gevangenis. Alle burgers hebben hun eigen redenen om mee te doen aan dit experiment. De een wil de wereld laten zien dat gevangenen een veel te comfortabel leven leiden, terwijl een andere deelnemer later drugsagent wil worden en met eigen ogen wil zien hoe drugs de gevangenis in gesmokkeld worden. Maar hoe houden zij zich staande in een wereld vol gewelddadige criminelen en overvolle slaapzalen?

Undercover achter tralies vanaf donderdag 19 oktober 20.30 uur bij SBS6.

Foto: SBS