Alberto Stegeman met nieuw programma bij SBS 6

Alberto Stegeman met nieuw programma bij SBS 6

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf zondag 5 januari is Alberto Stegeman te zien in het nieuwe programma Onopgeloste Zaken. In acht afleveringen doet Alberto samen met een onderzoeksteam onderzoek naar aangiftes die bij politie op de plank zijn blijven liggen. Met als doel: de slachtoffers helpen en de onopgeloste zaak oplossen. 

In Onopgeloste Zaken gaat Alberto aan de slag met aangiftes. Het gaat om diefstal, doofpotdossiers, oplichting mishandelingen of verdwijningszaken. Alberto duikt in deze zaken en stelt alles in het werk om het alsnog voor de slachtoffers op te lossen.

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman: 'Dat aangiftes op de plank blijven liggen, is een grote frustratie onder veel slachtoffers. Zij voelen zich vaak in de steek gelaten door politie en justitie. De politie mist helaas de tijd, mankracht of mogelijkheden om alle aangiftes snel te behandelen, terwijl veel van die gedupeerden wel acuut hulp nodig hebben. Die hulp gaan wij bieden. We hebben een jaar aan de serie gewerkt. Middels reconstructies, het inschakelen van experts, bewakingsbeelden en nieuwe getuigen proberen we telkens een doorbraak te forceren in de dossiers. Als we het bewijs hebben verzameld, schakelen we in sommige dossiers alsnog de politie in. Hoewel het niet zonder slag of stoot gaat, leidt ons onderzoek in verreweg de meeste gevallen gelukkig tot een bevredigende afloop voor de slachtoffers.'

Aflevering 1:
In aflevering 1 komen twee onopgeloste dossiers voorbij, die Alberto Stegeman en zijn team proberen op te lossen. Theo en Cora deden aangifte omdat hun huis was leeggeroofd. Onopgeloste Zaken wordt ingeschakeld in de zoektocht naar de persoonlijke spullen van het stel. De notaris en makelaar spelen uiteindelijk een cruciale rol in de spannende zoektocht naar de oplossing. In dezelfde uitzending twee ondernemers die tevergeefs aangifte deden tegen de voortvluchtige crimineel John R. Ook de politie is al lange tijd naar hem op zoek. De zaak lijkt voor eens en voor altijd opgelost als Alberto en zijn team een kopie van John zijn vervalste paspoort in handen krijgen.

Onopgeloste Zaken
Vanaf zondag 5 januari om 21.30 uur bij SBS6