NPO maakt plannen radioprogrammering 2018 bekend

NPO maakt plannen radioprogrammering 2018 bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

De NPO heeft vandaag de nieuwe plannen voor de nieuwe radioprogrammering gepresenteerd. Rob Stenders keert mogelijk definitief terug op zijn oude vertrouwde plek op NPO Radio 2. Stenders die zijn uren 14.00 - 16.00 uur kwijt raakte na de overstap van Avrotros naar BNNVARA keert binnenkort terug op zijn vertrouwde plek.

De afgelopen maanden is Annemieke Schollaardt te horen op de uren. Schollaardt maakte onlangs de overstap van 3FM naar Radio 2. 

Schollaardt verhuist met de terugkeer van Stenders naar de avond van Radio 2, ze is vanaf januari te horen van 20.00 tot 22.00 uur. Het programma De Staat van Stasse verhuist naar NPO Radio 5 die de uren van Volgspot overneemt. “De verplaatsing past in de verdere vernieuwing en verjonging van Radio 5. De NPO is ervan overtuigd dat de vaste schare fans van het programma mee zal verhuizen naar de nieuwe zender”, aldus de NPO.

De programmering is tot stand gekomen na een complexe intekenperiode waarbij wensen van de omroepen en luisteraars zijn meegenomen. De NPO is van mening dat deze programmering bijdraagt aan het versterken van NPO Radio 2 en is blij dat Rob Stenders op de zender blijft en Annemieke Schollaardt een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt. De inzet van de NPO was om deze twee sterke dj's te behouden voor NPO Radio 2.

Ook heeft de NPO het voornemen om het huidige tijdslot van de Nieuwsshow op NPO Radio 1 (zaterdagmorgen van 8.30 - 11.00 uur) aan omroep MAX toe te kennen. De huidige presentatoren maken de overstap van AVROTROS naar omroep MAX. "Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraar en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuwe programma op zaterdagochtend voort te zetten."

Dat niet alle omroepen tevreden zouden zijn over het besluit laat de NPO weten. "Dat niet alle omroepen tevreden zijn over de uitkomst beseft de NPO zich terdege, maar dit hoort tegelijkertijd ook bij het maken van een nieuwe programmering in een complex omroepbestel waarin schaarse middelen en zendtijd moeten worden verdeeld. De verandering in de programmering wordt enerzijds veroorzaakt door wijzigingen bij omroepen zelf (programmamakers die veranderen van omroep), anderzijds door de opdracht en ambitie van de NPO om als sturende organisatie binnen het bestel sterke radiozenders te programmeren."

Eind oktober verwacht de NPO de volledige nieuwe programmering voor 2018 bekend te maken.

Foto: NPO /  Jan Willem van Hofwegen