Expeditie Robinson Column 9 De wraak van moeder gans.

Expeditie Robinson Column 9 De wraak van moeder gans.

Geschreven door John Holdorp

Nu de samensmelting een feit is wordt de Robinson strijd een strijd waarbij ieder voor zichzelf moet strijden. Immuniteit kan alle gemaakte plannen en verbonden doorkruisen.

Maar volgt deze eerste keer al een verassing of loopt alles zoals verwacht?

De kandidaten komen aan op Catanawan, een eiland dat iedereen al snel als mooi betiteld. En alhoewel Herold tot kampoudste wordt benoemd neemt Carlos al snel de leiding op zich.

Op finalisten eiland is Niels helemaal gelukkig, hij is in zijn eentje, vangt 8 krabben per dagen heeft dus voldoende te eten. Hij is in het begin niet blij met de komst van iemand en niet met de komst van de winnaar van de proef en wil dan ook de door hem gevangen krabben niet met die persoon delen,  En er ontstaat al direct een gewapende vrede, maar na een poos groeien ze naar elkaar toe en kunnen ze het samen goed vinden.

Tijdens een verkenningstocht op hun eiland ontdekken ze dat “the last man standing” inmiddels op hun eiland staat.

De anderen moeten een proef doen waarin ze ladders moeten maken van niet identieke stukken. Een soort ladderpuzzel in 3 delen. Eerst kunnen alle deelnemers aan hun ladder beginnen. De eerste 5 die hun 1e ladder af hebben mogen aan hun 2e ladder beginnen. 3 van hun mogen uiteindelijk aan de laatste ladder beginnen.

De eerste 5 zijn Herold, Kai, Marieke, Imke en Anouk. Hiervan mogen uiteindelijk Herold, Kai en Marieke door met de laatste ladder en alhoewel Herold een groot gedeelte van de proef eerste is  heeft hij moeite met de laatste ladder en wint Kai immuniteit.

Kai gaat dus naar winnaarseiland en de rest moet naar de eilandraad, echter wel met een koker met 6 extra stemmen per persoon. Marieke en Anouk beginnen al snel met het plan om Herold eruit te stemmen, hij is een sterke speler. Soundos is de tweede kandidaat om eruit gestemd te worden. Imke en Carlos proeven onraad en informeren Herold over wat op komst is en geven aan op Soundos te gaan stemmen.

Soundos die niet zeker is van haar plaats en ook nooit meer zeker zal zijn van haar plaats geeft aan Herold aan dat of zij of hij eruit gestemd gaan worden en dat hij maar een kans heeft, als zijn 9 stemmen op een sterke person in te zetten. Marieke.

Op de eilandraad krijgt Herold veel stemmen, Soundos een paar en Marieke een aantal. Al bij de eertste stem op Marieke wisselen zij en Anouk blikken uit. Uiteindelijk onstaat er een gelijke stan tussen Herold en Marieke maar dan komen de rest van de door Herold ingezette stemmen en moet Marieke met een fiks aantal stemmen Robinson verlaten.

Stemloze Herold zit er nog in en moet nu een plan smeden om erin te kunnen blijven, Soundos heeft beloofd he te steunen, maar wat is haar stem aard?