Opsporing Verzocht viert 35-jarig bestaan

Opsporing Verzocht viert 35-jarig bestaan

Geschreven door Pieter Jongsma

Opsporing Verzocht staat volgende week dinsdag 14 november stil bij het 35-jarig bestaan van het programma. Inmiddels staat de teller op 1222 uitzendingen en ruim 6500 zaken en is het AVROTROS-programma niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Opsporing Verzocht is succesvol: bij maar liefst 40 procent van de behandelde zaken, worden er aanhoudingen verricht.

De uitzending van dinsdag 14 november staat stil bij het feit dat het opsporingsprogramma met behulp van de kijker Nederland al 35 jaar veiliger probeert te maken. 

De zoektocht naar de identiteit het Meisje van Nulde, de zedenzaak van Robert M., de vermissing en dood van Farida Zargar en de Posbankmoord; het is slechts een greep van de zaken die door Opsporing Verzocht en de oplettende kijkers in een stroomversnelling zijn geraakt.

Presentator Anniko van Santen blikt met trots terug op het 35-jarig bestaan van het programma: "Het blijft bijzonder om te merken hoe sterk Opsporing Verzocht inmiddels verankerd is in de Nederlandse samenleving. Ondanks de enorme toename aan zenders en mediakanalen in de afgelopen 35 jaar wordt er niet alleen elke dinsdag massaal gekeken, maar horen we van onderzoeksteams ook geregeld dat puur de uitzending echt het verschil maakte bij het oplossen van hun zaak. Vaak geeft Opsporing Verzocht bij tipgevers het laatste duwtje om te tippen. We zijn ontzettend trots dat we als AVROTROS samen met het Openbaar Ministerie en de politie en vooral de kijkers al zo lang meehelpen bij het veiliger maken van Nederland".

Opsporing Verzocht, iedere dinsdag om 20.30 uur op NPO 1

Foto: AVROTROS / Michel Schnater