It Takes 2: Finale? Waardig!

It Takes 2: Finale? Waardig!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is zaterdagavond en dus tijd voor It Takes 2. Dit is niet zomaar een aflevering, maar dé finale! Nog maar vier BN-ers die strijden om de overwinning. Dionne, Eva, Leo én Jörgen gaan nog één keer alles uit de kast halen. Voor wie pakt dat goed uit? Wie eindigt er bij de laatste twee? Ik heb wel een vermoeden, maar ik ga ook genieten van deze laatste aflevering.

De finale werd goed geopend! Als een waar It Takes 2 koor stonden alle BN-ers én hun coaches op het podium. Samen brachten zij het nummer Don't Stop Me Now ter gehore. Dat werd een hele bijzondere opening. Daarnaast zongen ook Jamai en Gordon mee! Natuurlijk kon rapper Ronnie Flex niet achterblijven. Ook hij was een paar seconden te horen. Dit kon nog wel eens een hele mooie finale gaan worden!

Het eerste optreden was er voor Leo. Hij mocht samen zingen met Guus Meeuwis. Samen zongen zij het nummer Tranen Gelachen. Het werd een goed optreden. De stem van Leo kwam prima tot zijn recht. Alleen zou het niet mijn keuze zijn voor in deze finale. Leo kan zoveel meer en beter dan dit. Maar Leo straalde wel plezier uit. De jury gaf Leo voor dit optreden zeker 25,5 punten.

Dionne stond klaar met coach Marcel. Samen zongen zij het nummer Sign Of The Time. De stemmen van Dionne en Marcel passen perfect bij elkaar. Vooral de stem van Marcel is echt geweldig! Ik kreeg echt een kippenvel moment van dit optreden. Het kon ook bijna niet anders dan dat Dionne voor dit optreden drie tienen kreeg en dus 30,0 punten scoorde.

Voor Jörgen stond een speciaal optreden klaar. Hij mocht optreden met de Blue Birds. Samen zongen zij het nummer, Ring Of Fire. De stem van Jörgen was weer een keer heel diep en laag. Dit was misschien wel één van de beste optredens van Jörgen tot nu toe. Het is dan ook helemaal terecht dat hij in deze finale staat. De jury gaf voor dit optreden dan ook 26,0 punten.

Eva besloot om Nederlandstalig te gaan zingen. Samen met Tino Martin zong zij het nummer Wereld Zonder Jou. Vooral de uithalen van Eva waren weer fantastisch. Zij is meer dan een terechte winnares. Dit is echt iemand die iedere week beter en beter is geworden. Ik ben fan van de stem van Eva. In totaal kreeg Eva ook drie keer een tien. Daarmee scoorde zij een fantastische 30,0 punten binnen.

Het tweede optreden voor Leo was met coach Trijntje. Samen zongen zij het nummer The A Team. Het werd een goed optreden. Vooral de stem van Trijntje kwam in dit nummer goed uit. Maar ik hoor wel dat Leo geen winnaar zal worden. De jury gaf voor dit optreden maar liefst 27,0 punten. Dat vond ik zelf wel iets aan de hoge kant. Bij elkaar opgeteld heeft Leo nu 52,5 punten gescoord.

Dionne mocht een duet zingen met niemand minder dan Waylon. De coach van vorig jaar was even terug als gastartiest. Samen zongen ze zijn Songfestival nummer Outlaw In 'Em. Het werd een ruig optreden. Maar ruig in de goede zin van het woord. De stemmen van Dionne en Waylon klonken heel goed samen. Wie weet had Waylon haar mee kunnen nemen naar Lissabon?! Voor dit optreden kreeg Dionne 29,0 punten. Bij elkaar opgeteld heeft Dionne een score van 59,0 punten.

Jörgen stond met coach Trijntje weer te swingen op het podium. Samen zongen zij Can't Take My Eyes Off You. Het werd een heel vrolijk en vooral leuk optreden. Dat Jörgen in de finale staat is natuurlijk meer dan verdiend. Hij heeft zo'n bijzondere stem, dat hoor je niet elke dag. Voor dit goede optreden kreeg Jörgen 26,0 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde hij totaal 52,0 punten.

Eindelijk mocht Eva weer zingen met Romy. Samen zongen zij het nummer I Have Nothing. Het werd een fantastisch optreden. Vooral de uithaal van Eva, die was echt geweldig goed. Deze twee zangeressen zijn samen echt heel goed. Het is jammer dat het nu bijna voorbij is. Maar Romy is echt een geweldige zangeres én coach. Dit optreden kon niet anders dan 30,0 punten krijgen. Bij elkaar opgeteld scoorde Eva de maximale 60,0 punten!

Nu zijn de kaarten opnieuw geschud. Eva is in ieder geval zeker van een plek in de eindronde. Maar Dionne, Leo én Jörgen staan in de gevaren-zone. Het was aan het publiek om een keuze te maken. Zij kozen massaal voor Dionne. Daarmee vielen Leo en Jörgen af. In de eindronde zal het nu gaan tussen Eva en Dionne. Die twee zijn enorm aan elkaar gewaagd...

Het laatste optreden van Dionne was samen met coach Marcel. Zij zongen samen Ordinary People. Wederom klonken de stemmen fantastisch samen. Het is dan ook terecht dat Dionne zo ver is gekomen. Het is echt een zangeres die nog veel kan gaan bereiken. Voor dit optreden kreeg Dionne dan ook weer 30,0 punten.

Eva mocht voor de laatste keer met coach Romy zingen. Zij zongen samen Finesse. In dit nummer rapte Eva er ook een paar keer op los. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik dit niet echt een finale nummer vond. Eva had beter kunnen uitpakken met een rustig nummer. Maar de jury gaf ook 30,0 punten aan Eva. Daarmee staan Dionne en Eva nu dan gelijk.

Als ik alles moest vergelijken en beoordelen, dan zou ik Dionne als winnares kiezen. Maar het publiek had nu het laatste woord. Na een paar spannende minuten verkoos het publiek Dionne boven Eva. Hiermee is Dionne de winnares geworden van It Takes 2 2018! Dat was geheel terecht! Dionne gefeliciteerd! Ga vooral door met zingen!

Ook wil ik graag bij deze Marcel en Romy bedanken. Zij waren echt zo goed als coach dit jaar. Vooral de stem van Marcel is fantastisch. Ik kende hem alleen van DI-RECT. Maar er schuilt veel meer in hem. Romy is natuurlijk ook een geweldige zangeres. Ik hoop dat zij allebei coach blijven in It Takes 2. De zeven weken vlogen voorbij. Ik zal It Takes 2 gaan missen. 

Tot volgend jaar!